10 x Gedrag waarmee je elke man wegjaagt

Iedere relatie kent ups en downs. Maar als al je relaties telkens na enige tijd weer stuklopen, zou je eens kunnen kijken of je eigen gedrag daarbij een rol speelt. De 10 soorten gedrag die hier genoemd worden zullen zeker tegen je werken en iedere man afschrikken.

Het is het soort gedrag waar mannen snel genoeg van krijgen, waarmee je elke man wegjaagt.

BDSM en liefde

1. Je bent een drama-queen

In iedere relatie komen problemen, teleurstellingen en onenigheden voor. Dat is het probleem niet. Het gaat erom hoe je er mee omgaat. Als drama-queen heb je meestal een nogal dwingende persoonlijkheid die graag haar zin krijgt en zie je de zaken nogal zwart-wit. Je vindt iedere gebeurtenis die jou niet goed uitkomt een reden voor overdreven dramatische uitbarstingen en woedeaanvallen.

Tip

Realiseer je dat die uitbarstingen en woedeaanvallen uiteindelijk niet in je voordeel werken. Dramatische uitvallen zullen je nauwelijks helpen om iemand van mening te laten veranderen of je zin te krijgen. Als je bij iedere gelegenheid losbarst zal je partner al snel denken: O,o, daar heb je haar weer, en je niet meer serieus nemen. Probeer eerst eens even zelf wat af te koelen en tot rust te komen voordat je op je partner gaat reageren. Of ga bij het toneel…


BDSM en liefde

2. Je hebt losse handjes

Bij een woordenwisseling word je zo boos dat je je zelf niet kan beheersen. Je slaat, duwt, krabt of knijpt je partner.

Tip

Verschil van mening is niet erg, maar probeer jezelf met woorden alleen te redden. Agressief gedrag is een teken van zwakte en zo ervaart je partner dat ook. De kans bestaat bovendien dat een man het niet pikt en dan kan de situatie helemaal uit de hand lopen.


3. Je gunt hem zijn privacy niet

Je gunt hem zijn privacy niet. Het liefst probeer je mee te luisteren als hij belt, je controleert zijn email en zijn mobiele telefoon als je de kans krijgt.

Tip

Misschien ben je een control freak, of ben je gewoon jaloers of van nature wantrouwig. Maar op den duur kan je partner zich zo beklemd voelen dat hij misschien liever van je af is.


4. Je hebt je trouwjurk al uitgezocht

Hij heeft je alleen nog niet gevraagd. Maar in ieder geval vind jij het de hoogste tijd voor de volgende stap, samenwonen, trouwen, kinderen. Alleen hij lijkt nog niet zo ver. Je hebt geen zin om daar op te wachten en je brengt ongemerkt steeds meer spullen naar zijn huis of je vertelt je ouders vast van jullie, eh jouw plannen en zoekt al vast een trouwjurk uit.

Tip

Tja, mannen hebben vaak wat langer tijd nodig om aan het idee te wennen. Er zijn maar weinig dingen die een man meer kunnen afschrikken als ze er nog niet aan toe zijn. Er zit dus weinig anders op dan te wachten tot hij ook zo ver is. Maar pushen heeft vaak juist het tegenovergestelde effect. Geduld dus…..


5. Alleen jij weet wat goed voor hem is.

Je verbeeldt jezelf dat alleen jij weet wat goed voor hem is. Wat hij eet, wat hij drinkt, hoe hij zijn tijd besteedt en met wie hij om gaat. En o wee, als hij jouw adviezen niet opvolgt.

Tip

Vaak een gevolg van onzekerheid van jouw kant. Je denkt meer grip op hem te krijgen door voor hem te bepalen wat hij moet doen en laten. Dit gedrag kan alleen maar leiden tot teleurstellingen aan jouw kant als hij niet altijd zin heeft je advies en goede raad op te volgen. Laat hem lekker zelf beslissen wat hij doet.

Pagina's: 1 2 Volgende pagina

Ook interessant
10 Manieren om je liefdesleven te verbeteren