man met baby

10 Redenen waarom hij nog geen baby wil


6. Zijn geld

Baby’s kosten geld, een baby-uitzet, kinderopvang, luiers. Geld dat je ook aan een heleboel andere leuke dingen kunt besteden.

Hoe stel je hem gerust?

Vertel hem dat je het zo duur kunt maken als je zelf wilt. Bovendien is er kinderbijslag en zijn er regelingen voor kinderopvang.


7. Zijn image

Hij ziet het al voor zich. Witte spuugvlekken op zijn merkkostuums en kwijl op zijn mooie zijden stropdassen.

Hoe stel je hem gerust?

Zeg hem dat we daar een stomerij voor hebben.8. Zijn carrière

Hij is bang dat zijn werk er onder gaat lijden en dat dat slecht is voor zijn carrière. Dat hij eerder bij afspraken of vergaderingen moet weggaan omdat hij de baby van de crèche moet halen. Of vrij moet nemen als de baby ziek is.

Hoe stel je hem gerust?

Zeg hem dat het misschien wel eens voor zal komen, maar altijd in overleg. En misschien kunnen jullie voor een goed vangnet zorgen, opa’s, oma’s, vrienden, buren mocht het een keer nodig zijn.


9. Zijn avondjes met vrienden

Met een kind is het gedaan met de gezellige avondjes met zijn vrienden. En die avondjes uit staan voor zijn vrijheid en zijn jeugd. Een baby betekent voor hem dat hij een deel van zijn vrijheid opgeeft en dat zijn jeugd voor zijn gevoel voorbij is. Een avondje doorzakken wordt ook minder aantrekkelijk als je niet lekker kan uitslapen. Want ‘s nachts en ‘s ochtends meldt de baby zich natuurlijk weer.


10. Jouw affectie

Hij is bang dat hij buitengesloten wordt door de sterke band die moeder en baby, zeker in het begin, hebben. Dat er geen of minder affectie voor hem overblijft omdat die allemaal naar de baby gaat. Een beetje jaloers dus.

Hoe stel je hem gerust?

Vertel hem dat jullie band juist sterker zal worden door de baby en dat jij genoeg affectie hebt voor hem een een heel gezin met meerdere kinderen (om hem vast voorzichtig voor te bereiden op een tweede kind).