kenmerken midlife crisis

10 Kenmerken van een midlife crisis

Een snelle rode sportwagen, een haarstukje en aandacht voor jonge vrouwen zijn de cliché’s. Zijn het echte kenmerken van een midlife crisis?

1. Verandering

Mannen in een midlife crisis voelen een grote zucht naar verandering. Ze vinden hun huidige leven saai. Aan overtuigingen en meningen waar ze voorheen waarde aan hechtten, gaan ze nu twijfelen. Dit kan zijn op ieder gebied: relatie, religie, hobby, werk, enz. Veranderingen kosten vaak geld en de man in crisis smijt dan ook gemakkelijk met geld.


2. Mijmeren over zijn jeugd en jeugdliefdes

Veel tijd besteden en overdreven veel nadenken over je jeugd en hoe leuk dat allemaal was, in het bijzonder over jeugdliefdes. Dit zijn typisch kenmerken voor een midlife crisis. Websites als Schoolbank en Facebook lijken dan ook uitgevonden om aan deze behoefte te voldoen.


metrosexuele man

3. Obsessies met het uiterlijk

Mannen in de midlife crisis zijn niet tevreden over hun uiterlijk. Een ander kapsel, het verven van het haar, haartransplantaties een andere kledingstijl, soms kleding dragen waar ze overduidelijk te oud voor zijn, horen bij deze crisis. Ook het lichaam wordt vaak flink aangepakt. Afvallen, naar de sportschool, met gewichten in de weer….Alles om er maar jeugdig strak uit te zien.


4. Andere vrouwen

Mannen in een midlife crisis willen graag testen of ze nog kans maken bij jongere vrouwen. Niet bij alle mannen blijft het bij testen alleen. Ze verlangen naar een nieuwe, spannende relatie. Dat betekent dat de relatie met hun huidige partner verandert. Het kan zijn dat hun seksuele interesse afneemt of juist toeneemt. Iedere duidelijke verandering op dat gebied kan een aanwijzing zijn voor ontrouw of het verlangen daar naar.

Opvallend is dat de man plotseling ontevreden kan worden over een relatie die altijd goed was.5. Andere baan

Ook het werk kan te lijden hebben onder de drang naar verandering. Heel impulsief kan een man besluiten dat het tijd wordt voor iets anders. Dat kan een zelfde soort baan zijn bij een ander bedrijf, maar het kan ook een gewaagd plan zijn waarbij hij de schepen achter zich wil verbranden en bijvoorbeeld wil emigreren. Iets wat hij altijd al wilde….