Sinds er steeds meer mogelijkheden bijkomen om op je eigen moment een tv-serie van je eigen keuze te bekijken, lijken series steeds populairder te worden.

Hoewel ik op tv eigenlijk nooit series kijk, vind ik het super leuk om een aflevering van een serie te kijken als het mij uitkomt. Moeilijk om te stoppen wel, als je er helemaal inzit. En als je een serie helemaal hebt afgekeken is het echt wel even afkicken. Het voelt soms als een beetje heimwee.

Sommige series zijn al wat ouder, maar wat mij betreft zijn dit de leukste series die ik dit jaar gezien heb.

Weeds

Nancy’s man is tijdens het joggen aan een hartaanval overleden. Ze staat er nu alleen voor en wil wel graag met haar twee zoons in haar mooie huis blijven wonen. Ze komt op het idee om wiet te gaan verkopen. Het is een serie met veel humor. Nancy Potwin (Mary Louise Parker) ziet er uit als een mooi teer popje maar ze is een stuk stoerder dan ze er uit ziet. De serie heeft acht seizoenen en daar blijft het ook bij. Weeds is zowel in Nederland als in België op TV uitgezonden en nu te zien op Netflix.

weeds

Orphan Black

Orphan Black is een Canadese science fiction serie. De serie draait om Sarah Manning gespeeld door Tatiana Maslany. Ze is getuige van de zelfmoord van haar dubbelganger Beth Childs. Omdat ze zelf op dat moment op de vlucht is voor de politie besluit ze de identiteit van Beth over te nemen, en duikt zo dieper het leven Beth. Het verhaal breidt zich uit als blijkt dat ze meer zussen heeft. Op het plaatje links zie je Sarah Manning en haar stiefbroer, een hilarisch figuur. De serie was te zien op de BBC en nu op Netflix. 

orph leuke tv-series 2014

Downtown Abbey

Downton Abbey is een kostuumdrama dat zich afspeelt op het landgoed Downton Abbey rond 1920. Op het eerste gezicht misschien een beetje suffe serie, maar de dame links (Violet Crawley, Dowager Countess of Grantham) is wel een reden om te blijven kijken. De mooie jurken ook trouwens. De serie is uitgezonden door de NCRV en is nu te zien op Netflix en MyPrime.

down

The white Queen

Net als de film The other Boleyn Girl (De zusjes Boleyn) is de tv-serie The White Queen een verhaal naar een boek van Philippa Gregory. Deze 10-delige tv-serie gaat over de Platagenet-familie die rond 1500 de macht had in Engeland. Het verhaal wordt helemaal vanuit het oogpunt van de vrouwen verteld. Het is een verhaal met een vleugje hekserij of magie. Voor liefhebbers van de serie The Tudors. Te zien bij Netflix.

white

Girls

Girls is een serie over het leven van een stel twintigers in New York. Lena Dunham, schrijfster, hoofdrolspeelster en producer van de serie maakt in deze serie helemaal niks mooier dan het in werkelijkheid is. Een hele afwisseling met Hollywood series waarbij alles om glamour en schoonheid draait. De eerste serie heeft humor en is verrassend en is daarom denk ik het leukste. De serie erna vond ik minder.

girls

Homeland

Homeland is een spannende serie over marinier Nick Brody die als held terugkomt, nadat hij acht jaar gevangen werd gehouden in Irak.  CIA agent Carrie Mathison gelooft niet in zijn verhaal en denkt dat hij gehersenspoeld is door de vijand en nu als spion werkt. Ze gaat hem in de gaten houden.

home

Orange is the New Black

Het verhaal van Piper Chapman, een goed opgeleide vrouw van begin dertig met een verloofde, die haar vijftien maanden gevangenisstraf moet gaan uitzitten voor een misdrijf die ze beging toen ze nog jong was en drugs smokkelde voor haar toenmalige vriendin. Optimistisch begint ze aan haar straf, maar het blijkt niet echt mee te vallen.

orang

Suits

Suits is een advocatenserie die zich afspeelt in New York. Harvey Spector, een charismatische en gevierde advocaat neemt de intelligente Nick Ross als stagiaire. Alleen is Nick niet afgestudeerd op Harvard zoals iedereen wel denkt. De serie was een tijdje te zien bij RTL4 en nu op Netflix.

suits

Hart of Dixie

Dokter Zoe Hart komt uit New York en is opgeleid als chirurg. Toch neemt ze een aanbod aan van een vreemde Harley Wilkes om te komen werken als huisarts in Bluebell, Alabama. Als ze aankomt blijkt dat Harvey Wilkes een half jaar geleden is overleden en haar de helft van de praktijk heeft nagelaten. De serie werd uitgezonden op Net 5.

hart2

New Girl

New Girl is een komische tv-serie met Zooey Deschanel als Jess in de hoofdrol. Nadat het uit is met haar vriend, trekt ze in een appartement waar drie single mannen wonen. Ook al vinden de mannen Jess af en toe wat vreemd. Ze steunen haar wel en worden uiteindelijk ook vrienden. Als je opgevrolijkt wilt worden dan is een aflevering New Girl altijd een goed idee. Te zien op Netflix.

newg

Mee eens?

bron foto's: gyphy.comX