Je zou misschien denken dat er in de zomer minder films uitkomen. Maar dat valt reuze mee. Er komen een paar grote films uit zoals The Legend of Tarzan en Absolutely Fabulous: The Movie. Verder komen er deze maand veel kinder- en jeugdfilms uit zoals Meester Kikker, een reboot van de Ghostbusters, Ice Age 5 en GVR (de verfilming van De Grote Vriendelijke Reus van Roald Dahl).

The legend of Tarzan

poster_134x191_zVWrFv_2_nl_1_50377_82045_509370_80Een klassiek verhaal dat blijft boeien. Een Tarzan film staat altijd garant voor prachtige natuurbeelden en deze film is daarop geen uitzondering. Deze film geeft een nieuwe draai aan het verhaal. Het is al jaren geleden dat de man ooit bekend als Tarzan (Alexander Skarsgård) de jungle van Afrika achter zich liet voor een nieuw leven als John Clayton III, Lord Greystoke, met zijn geliefde vrouw, Jane (Margot Robbie) aan zijn zijde . Nu is hij uitgenodigd om terug te komen naar de Congo als een handelsafgezant van het parlement. Hij is zich er echter niet van bewust dat hij als pion fungeert binnen een gevaarlijk spel vol hebzucht en wraak onder leiding van de Belgische kapitein Leon Rom (Christoph Waltz). Maar degene achter de moorddadige plot hebben geen idee wat ze ontketenen.

IMDb: 7,3/10
De film is vanaf 7 juli te zien in de bioscopen.

 

Absolutely Fabulous: The Movie

poster_134x191_ejhfkc_2_nl_1_50973_83057_512474_76Voor alle liefhebbers van de succesvolle en grappige TV-serie. Edina en Patsy beschikken leiden nog steeds een leven met veel glitter en glamour. Ze winkelen, drinken en gaan regelmatig stappen in de meest trendy hot-spots van Londen. Tot er een incident plaatsvindt tijdens een überhip fashionfeestje en ze het middelpunt van een mediaschandaal worden. Ze kunnen geen stap meer zetten, overal duiken paperazzi op. Ze zien geen andere mogelijkheid dan Londen te ontvluchten. Ze kiezen voor de Franse Rivièra.

Ook andere bekenden van de  originele cast keren terug: Julia Sawalha als Saffy, Jane Horrocks als Bubble en June Whitfield als moeder. Met Steve Milne, Christian Eisenbeiss, Christine Langan, Nichola Martin, Jennifer Saunders, Dawn French en Maureen Vincent als uitvoerende producenten.

IMDb: 6,7/10
De film is vanaf 21 juli te zien in de bioscopen.

The man who knew infinity

poster_134x191_bPXrMJ_2_nl_1_51034_83093_512595_85The Man Who Knew Infinity is een waargebeurd drama over het korte maar veelbewogen leven van Srinivasa Ramanujan (gespeeld door Dev Patel uit Slumdog Millionaire). Hij was een briljant wiskundige die in armoede opgroeide in het Indiase Madras, maar door zijn uitzonderlijke talent werd toegelaten op de Universiteit van Cambridge. Hij wordt daar als buitenstaander met gemengde gevoelens ontvangen, maar terwijl de Eerste Wereldoorlog zijn stempel drukt op zijn nieuwe thuisland, groeit hij onder begeleiding van zijn professor G.H. Hardy (gespeeld door Jeremy Irons) uit tot een pionier op het gebied van wiskundige theorieën. Velen hiervan worden tot op de dag van vandaag nog steeds toegepast. Verder met o.a. Toby Jones en Stephen Fry.

IMDb: 7,6/10
De film is vanaf 7 juli te zien in de bioscopen.X