De dagen worden korter en de avonden langer. Ideaal om weer eens wat vaker een film te bekijken. En er komen weer een aantal nieuwe en leuke films uit in oktober.

1. The girl on the train

De film The girl on the train is een thriller en de verfilming van de bestseller van Paula Hawkins. Het gaat over de gescheiden Rachel Watson (Emily Blunt). Tijdens haar reis ziet ze elke dag een in haar ogen perfect stel; Megan en Scott Hipwell (Haley Bennett, Luke Evans). Dit krijgt snel een keerzijde, Rachel ontdekt iets gruwelijks en de nachtmerrie waar ze in verzeilt raakt blijkt de waarheid, Rachel wordt onverklaarbaar gewond wakker en Megan is vermist. Terwijl Rachel verstrikt raakt in de vermissingszaak, gaat ze zelf op onderzoek uit…

Vanaf 6 oktober in de bioscopen.

IMDb

2. La Danseuse

Een muzikaal drama en biografie dat het onwaarschijnlijke en tumultueuze levensverhaal van Loïe Fuller vertelt. Zij verhuisde  van de Amerikaanse Midwest naar Parijs om daar een revolutie te ontketenen in de wereld van de dans. Fuller werd de verpersoonlijking van de Art Nouveau-beweging. Gebaseerd op een waar gebeurd verhaal.

Vanaf 6 oktober te zien in de bioscopen.

IMDb

3. Le confessioni

Een drama dat zich afspeelt in een luxueus hotel in Duitsland. Daar komen de ministers van Financiën van de G8 samen voor een topconferentie. De dag nadat voorzitter Daniel Roché te biecht is gegaan bij de monnik Roberto Salus, die ook te gast is in het hotel, wordt hij dood gevonden in zijn kamer. De andere ministers maken zich zorgen over het uitlekken van geheime informatie die Roché de monnik mogelijk heeft toevertrouwd, wat desastreuze gevolgen zou hebben. Terwijl zij steeds meer druk op Salus uitoefenen om Rochés biecht te onthullen, blijft hij zich beroepen op zijn zwijgplicht. Een internationaal sterrenensemble met onder anderen Toni Servillo (La grande bellezza), Connie Nielsen (Brothers), Moritz Bleibtreu (Das experiment), Marie-Josée Croze (The Diving Bell and the Butterfly), Lambert Wilson (Des hommes et des dieux) en Daniel Auteuil (Caché) vormt de cast van Le Confessioni, de nieuwe speelfilm van de Italiaanse regisseur Roberto Andò (Viva la libertà).

IMDb 6,1

Vanaf 13 oktober te zien in de bioscopen

4. Hell or high water

Een misdaaddrama over twee onafscheidelijke broers Tanner (Ben Foster) en Toby (Chris Pine) die hun ranch dreigen te verliezen. Om de ranch te redden beginnen ze aan een wanhopige reeks overvallen op kleine lokale banken. Omdat het steeds maar om kleine bedragen gaat hopen Tanner en Toby buiten schot te blijven. Alles loopt gesmeerd tot de bijna gepensioneerde Texas ranger Marcus (Jeff Bridges) zich in de zaak vastbijt.

Vanaf 20 oktober te zien in de bioscopen

IMdb 8,2

5. Inferno

Inferno is de verfilming van de gelijknamige bestseller van Dan Browns succesvolle Robert Langdon-boekenreeks. In Inferno wordt de beroemde hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, Robert Langdon (Tom Hanks), wakker in een Italiaans ziekenhuis met geheugenverlies. Hij ontdekt dat hij in het bezit is van geheimzinnige codes, die verband hebben met het duistere meesterwerk Inferno van Dante Alighieri. Als blijkt dat zijn leven in gevaar is, helpt de jonge dokter Sienna Brooks (Felicity Jones) hem te ontsnappen en de mysterieuze codes te ontcijferen. In een race tegen de klok proberen Langdon en Brooks samen het wereldbedreigende complot te stoppen.

Vanaf 13 oktober te zien in de bioscopen.

 X