We gaan weer langzaam aan richting de kortste dag van het jaar.

Zo rond de feestdagen komen er wel veel leuke nieuwe films uit. En dat is deze maand al te merken. Een paar films die het moeiten van het bekijken waard lijken.

Arrival

Arrival is een sci-fi drama. Op meerdere plaatsen op de wereld dalen gevaartes uit de ruimte neer. Taalkundig Louise Banks (Amy Adams) krijgt de leiding over een team van specialisten om onderzoek te gaan doen. Ze werkt daarbij samen met Ian Donelly (Jeremy Renner). Ze nemen daarbij risico’s waarmee ze niet alleen zichzelf, maar de hele mensheid in gevaar brengen.

IMDb 8,5

Vanaf 10 november 2016 te zien in de bioscopen.

Perfetti sconosciuti

Een leuk gegeven deze film. Een groepje goed bevriende echtparen besluit tijdens een etentje alle telefoontjes en berichtjes te delen die ze binnenkrijgen. Ze blijken meer geheimen voor elkaars partner en vrienden te hebben dan ze dachten…
Tijdens het voorgerecht komt het gesprek op een vrouw die haar man op overspel betrapte toen ze in zijn smartphone compromitterende boodschappen aantrof. Eva stelt jolig voor dat iedereen zijn mobieltje op tafel legt en dat ze alle binnenkomende telefoontjes en berichtjes die avond met elkaar zullen delen. Ze hebben als goede vrienden toch niets voor elkaar te verbergen?

De film gaat 17 november in première.

IMDb 7,7

Een echte Vermeer

In de jaren twintig van de vorige eeuw wordt Han van Meegeren gezien als een groot schildertalent, dat zich laat beïnvloeden door de Oude Meesters. Han ontmoet de actrice Jólanka Lakatos en is meteen in de ban van deze prachtige verschijning. Ze blijkt echter de vrouw te zijn van Abraham Bredius, de belangrijkste kunstcriticus van zijn tijd. De jaloerse Bredius neemt nietsontziend wraak op Han door zijn werk publiekelijk tot op de grond toe af te branden. Als daarnaast zijn vrouw en zoon hem verlaten, is Van Meegeren ten einde raad. Han van Meegeren verhuist naar Frankrijk en wil maar één ding: zich wreken op Bredius. Hij zet alles op alles om een perfecte Johannes Vermeer te schilderen, die door Bredius als echt moet worden beoordeeld. Maar als het moment daar is, moet Han een besluit nemen: eindelijk wraak nemen op Bredius, of kiezen voor de liefde van zijn leven. Geïnspireerd door een waargebeurd verhaal.

De film is vanaf 3 november 2016 te zien in de bioscopen.

IMDb 6,5

The light between oceans

Een echt drama, maar wel met mooie beelden en goede acteurs. Een meeslepende film gebaseerd op de wereldwijde bestseller van M.L. Stedman. Het verhaal draait om vuurtorenwachter Tom (Michael Fassbender) en zijn vrouw Isabel (Oscar-winnares Alicia Vikander). De geliefden wonen op een eiland in West-Australië en proberen al jaren zonder succes kinderen te krijgen. Wanneer ze op een dag een aangespoelde roeiboot vinden met een klein meisje erin, besluiten ze haar uiteindelijk te adopteren. Ze zijn gelukkig en genieten met volle teugen van hun dochter Lucy, tot dat ze na een aantal jaren een vrouw (Oscar® winnares Rachel Weisz) ontmoeten op het vaste land. Al snel na deze ontmoeting verandert hun perfecte leven langzaam in een hartverscheurend drama…

De film gaat 10 november 2016 in première.

IMDb 7,2 X