Het is nog vakantie dus natuurlijk komen er deze maand een paar films voor kinderen uit. Huisdierengeheimen en Kubo en het magische zwaard.

Verder is het een rustige maand waarin toch een aantal leuke films te zien zijn. Nieuw is bijvoorbeeld de aardige komedie Bad Moms waarin Mila Kunis als overwerkte werkende moeder er even helemaal genoeg van heeft en even alles er bij neer gooit om helemaal los te gaan.

De nieuwe verfilming van de spektakelfilm Ben-Hur en ook het drama Out of Love over een destructieve liefde lijkt me de moeite van het bekijken wel waard.

Dukhtar

poster_134x191_WjFplY_2_nl_1_50754_82070_509332_1449Dukhtar is een drama en thriller.  Het gaat over de 15-jarige Allah Rakhi die wordt uitgehuwelijkt aan het veel oudere stamhoofd Daulat Khan. De man neemt haar mee van Lahore meenam naar de bergen van Pakistan. Twintig jaar later wil haar man vrede sluiten met Tor Gul, de leider van een rivaliserende stam. In ruil voor vrede biedt hij de stamleider hun 10-jarige dochter Zainab ten huwelijk aan. Omdat Allah Rakhi niet wil dat haar dochter hetzelfde moet meemaken als zij, vlucht ze met haar dochter naar Lahore. De film zou gebaseerd zijn op een waargebeurd verhaal en zit vol schitterende kleuren. Vooral de beelden van de prachtig versierde bus die door het indrukwekkende Pakistaanse landschap rijdt, maken het tot een aangename road-movie. De sfeer is afwisselend spannend, dramatisch, onderhoudend en soms aangenaam verrassend. Regisseur Afia Nathaniel heeft tien jaar nodig gehad om haar project gerealiseerd te krijgen.

IMDb 7.2

De film is vanaf 11 augustus te zien in de bioscopen.

Café Society

poster_134x191_TKJRBr_2_nl_1_51332_82803_511667_85Café Society is een romantisch drama.

Café Society vertelt het verhaal van een jonge man die het in het Hollywood van de jaren ’30 hoopt te gaan maken in de filmindustrie. Wanneer hij verliefd wordt laat hij zich meeslepen in de zogenaamde café society, de levendige kunstenaarsscene. Met Blake Lively en Kristen Stewart

IMDb 7,1

De film is vanaf 11 augustus te zien in de bioscopen.

 

Equals

Equals is een romantisch drama met science fiction elementen.

poster_134x191_EVkjqK_2_nl_1_51537_83060_512483_1238In Equals maken we kennis met een wereld waar emotie verboden is. Op het tonen van emotie staan zware straffen die het leven van de bewoners ondragelijk maakt. Wanneer Nia (Kristen Stewart) en Silas (Nicholas Hoult) elkaar ontmoeten ontstaan er gevoelens voor elkaar die per dag sterker worden waardoor het verbergen van deze liefde steeds moeilijker wordt. Met gevaar voor eigen leven proberen ze bij elkaar te zijn, maar wanneer de angst om opgesloten te worden zo groot wordt, zien ze nog maar één uitweg, eentje die fatale gevolgen kan hebben…

IMDb 6.1

De film is vanaf 11 augustus te zien in de bioscopen.X