kraamhulp esther verhoef

Leestip De kraamhulp Esther Verhoef

 

Het verhaal

kraamhulp thrillerNa de zware bevalling van haar eerste kindje is Didi aan bed gekluisterd, ze is dan ook heel gelukkig met de hulp die ze krijgt van de kraamverzorgster. Met de baby gaat alles goed maar Didi’s herstel gaat langzaam.

Miriam, die werkzaam is bij de politie in Rotterdam, kan de dood van haar broer niet verwerken. Ze vermoedt hij niet door een ongeluk is overleden, ze verdenkt zijn mooie weduwe Hennequin. Ze onderzoekt het verleden van Hennequin en raakt steeds meer overtuigd dat Hennequin een levensgevaarlijke psychopate zou kunnen zijn. En nou net deze verdachte vrouw heeft zich onmisbaar gemaakt in een jong en kwetsbaar gezin.

De kraamhulp gaat over 10 belangrijke dagen uit het leven van drie jonge vrouwen. Kwetsbaarheid, wilskracht en moordlust vinden elkaar in een beklemmende, ontroerende pageturner die bekend staat als Esther Verhoefs engste thriller ooit.

 

Onze mening

Je slaat het boek open en na een paar bladzijden zit je in het verhaal. Het verhaal vertelt de 10 dagen na de geboorte van de baby van Didi en wordt vanuit twee kanten beschreven. De kant van Miriam, die bij de politie werkt en vanuit de kant van Hennequin, de kraamhulp. Het raakpunt tussen Miriam en Hennequin is de broer van Miriam. Hij was getrouwd met Hennequin en is om het leven gekomen door een val van de trap. Miriam kan het niet loslaten en denkt dat er meer aan de hand is. Ze gaat daarom op zoek of ze iets kan vinden over het verleden van Hennequin.

Het verhaal van een schattige pasgeboren baby en een kraamhulp die doet of ze het beste met moeder en kind voorheeft, maar in werkelijkheid gemene dingen doet, zal veel lezers kippenvel bezorgen. En dan wil je natuurlijk weten waarom die kraamhulp dat doet. Dat wordt stukje bij beetje duidelijk door het onderzoek dat Miriam doet. Dat alles leidt naar een spannend einde. Het einde dat wel bevredigend was, maar waar ik graag nog iets meer te weten was gekomen. Maar toch reden genoeg om in dit boek maar steeds door te willen lezen tot het (verrassende) eind. De Kraamhulp is een goede keuze als je een lekker spannend en niet te ingewikkeld boek wilt lezen. Misschien wat minder geschikt voor vrouwen die net moeder zijn geworden.

Nederlands – 328 pagina’s – Ambo|Anthos – februari 2014

 

Er is een geoptimaliseerder versie voor je mobiel (AMP). Open de mobiele versie.

Ook interessant
12 cadeautjes in de vorm van een hart