Maggi heeft een nieuw product waarmee je kipfilet lekker mals kunt bakken, op een papyrus vel. We mochten het uitproberen.

maggi mals en kruidig

Samen met wat lekkere groenten kregen we de drie nieuwe varianten Mals en Kruidig van Maggi opgestuurd. Een nieuwe manier om kip te bakken, zonder vet op een soort bakpapier dat aan één kant bedekt is met een laag kruiden. Het werkt als volgt:

 

mag1

Je verwarmt de koekenpan 2 minuten, zonder vet of olie. Neem een Papyrus vel (er zitten er 4 in één pakje) en leg dat met de kruidenkant naar boven in de warme pan. Leg er een kipfilet op en vouw het papier dicht.

 

magg2

Druk het papier goed aan, vooral op het dikke gedeelte. Zodat het overal ongeveer even dik is. Je kunt er natuurlijk meer tegelijk in de pan doen. Bak de kipfilets ongeveer 9-10 minuten per kant tot ze gaar zijn.

 

magg3

Als de kipfilets gaar zijn, zitten de kruiden en de smaak op de kip.

Resultaat

Het resultaat is inderdaad erg mals en smakelijk en lekker gekruid. Samen met wat geroerbakte groenten heb je al een goede maaltijd. Als je normaal gesproken een hele kipfilet in de koekenpan bakt, kan het resultaat nog al eens een beetje saai en taai zijn. Dat is zeker niet het geval als je deze vellen gebruikt. Het is een makkelijke manier om je kipfilet te bakken, zonder vet en kruiden toe te voegen. Een prettige bijkomstigheid is ook dat je pan vrij schoon blijft.

Maggi Mals en Kruidig is er in drie smaken: Knoflook fijne kruiden, Paprika-peterselie en Mediterrane kruiden. De adviesprijs voor een zakje is 1,45.

meer informatie vind je op de site van Maggi.

 




X

Rubriek.nl is wettelijk verplicht om je te informeren en toestemming te vragen over het gebruik van cookies en vergelijkbare technieken.
Op Rubriek.nl wordt gebruik gemaakt van: functionele cookies om de website goed te laten werken, analytics cookies om te kijken welke pagina's hoe lang bezocht worden en advertising cookies zoals Adsense en Doubleclick. Adverteerders kunnen soms cookies gebruiken om informatie over bezoekers te verzamelen. Hier hebben wij geen invloed op.

Lees hier het hele cookie- en privacybeleid van Rubriek.nl of ga akkoord.