Stel een vraag

Stel een vraag over koken, eten of drinken.

Heb je een vraag over een recept, krijg je een groot gezelschap te eten of wil je iets weten over een bepaald ingrediënt? Stel je vraag hier. Op Kook Rubriek wordt geschreven door foodies en kookliefhebbers. Je krijgt zo snel mogelijk antwoord van de iemand van de redactie. Bezoekers kunnen ook antwoord geven.

 

[sabai path=”/vragen”]

  1. Goedemorgen,
    ik heb een vraag over rode wijnsaus welke ik nu 2 maal bereidt heb en steeds veel te zout is.
    Ik doe in een paan 200 rode wijn, laat het reduceren tot de helft
    Daarna 250 ml runderbouillon ( wel gemaakt met een bouillonblokje), zou dit het zijn?
    Weer reduren, klontje boter en wat bloem erbij.

    Enige hulp is welkom.
    Beste groet,
    Michael

    1. Hi Michael,

      Eén bouillonblokje is meestal voor 500 ml water. Maar lees even voor de zekerheid de verpakking. Als je 250 ml runderbouillon maakt van 1 blokje dan zal dat de reden zijn dat het te zout is. Gebruik een half blokje. je kan altijd achteraf nog wat extra van het bouillonblokje toevoegen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.