Stel een vraag

Stel een vraag over koken, eten of drinken.

Heb je een vraag over een recept, krijg je een groot gezelschap te eten of wil je iets weten over een bepaald ingrediënt? Stel je vraag hier. Op Kook Rubriek wordt geschreven door foodies en kookliefhebbers. Je krijgt zo snel mogelijk antwoord van de iemand van de redactie. Bezoekers kunnen ook antwoord geven.

 

[sabai path=”/vragen”]

  1. Goedemorgen,
    ik heb een vraag over rode wijnsaus welke ik nu 2 maal bereidt heb en steeds veel te zout is.
    Ik doe in een paan 200 rode wijn, laat het reduceren tot de helft
    Daarna 250 ml runderbouillon ( wel gemaakt met een bouillonblokje), zou dit het zijn?
    Weer reduren, klontje boter en wat bloem erbij.

    Enige hulp is welkom.
    Beste groet,
    Michael

    1. Hi Michael,

      Eén bouillonblokje is meestal voor 500 ml water. Maar lees even voor de zekerheid de verpakking. Als je 250 ml runderbouillon maakt van 1 blokje dan zal dat de reden zijn dat het te zout is. Gebruik een half blokje. je kan altijd achteraf nog wat extra van het bouillonblokje toevoegen.

      1. Ik moet voor een gezelschap van 20 personen tong bakken ( tong en dus geen sliptong) Hoe krijg ik die gaar en warm allemaal tegelijk op tafel . Beschikbaar zijn 5 koekenpannen.

  2. Ik heb een vraag over rijst koken met kokosmelk. Ik heb al diverse recepten geprobeerd waarbij rijst (bijv basmati) wordt gekookt met kokosmelk, water en evt. bouillonblokje. Het probleem is elke keer dat de rijst niet goed gaar wordt, gaat aankoeken aan de pan en gewoon te dikke pap wordt. Ik heb elke keer wisselende verhoudingen gebruikt op zoek naar de juiste manier (vanavond 1:1,5 gedaan -rijst:water+kokosmelk- maar dat werd ook niks). Hebben jullie voor mij een tip?

  3. Hallo,wat ik altijd doe is voordat ik de melk in de pan doe deze af omspoelen met koud water en dan niet droogmaken.

  4. Ik heb een vraag over het malen van een ovenschotel met vis aardappelen groente etc

    Kan ik deze een dag van te voren voorbereiden?En de volgends dag dus in de oven gaan bereiden???

  5. Goedenavond, ik heb een vraag over spareribs. Kan ik deze een dag vantevoren klaarmaken, maar hoe moet ik ze dan de dag later weer warm maken zonder dat ze uitdrogen ofzo. Dat ze dus net zo lekker zijn als de dag van klaarmaken??
    Bedankt voor het meedenken, groetjes Nettie

  6. Hola,
    Wat kan er verkeerd gegaan zijn met de kreeft?Bij traiteur kreeft gekocht met kruidenboter en gegrilde groentjes die was dus nog rauw,de schotel moest 20minuten in de oven geplaatst worden op 160graden.
    De kreeft was deels (het staartdeel) gaar de rest de scharen dus volledig rauw. Ik snap er niets van.
    De over was zeer goed voorverwarmd en ik had 30minuten genomen

  7. Goedemiddag. Ik heb een vraag hoe het mogelijk is ik een cake wilde bakken en de boter met suiker direct ging schiften??

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.