Sensationele salades

Een mooi nieuw boek van Peter Gordon met sensationele salades. Salades voor ieder seizoen.

Het boek begint met een korte inleiding over wat een salade precies is en welke elementen nodig zijn voor een goede salade. En dat je vooral moet zorgen dat alle ingrediënten lekker en van goede kwaliteit zijn. Want één slecht ingrediënt en je salade is verpest.

Het boek geeft een bonte verzameling aan ingrediënten: groenten, fruit, zaden, noten, granen, oliën, vlees, vis, gevogelte. Boven de recepten is te lezen of het om een hoofdgerecht, voorgerecht, lunchgerecht of maaltijdsalade gaat. Ook wordt vermeld of de salade warm, koud of op kamertemperatuur moet worden geserveerd.

sens2 Inhoud van het boek

Het boek bestaat uit 8 hoofdstukken. Zoals je ziet, kan je voor iedere smaak in dit boek terecht.

Eenvoudige salades
Vegetarische salades
Vegetarisch met granen
Vegetarisch met kaas
Vis en schaaldieren
Gevogelte
Vlees
Dressings
Achter in het boek vind je een inhoudsopgave zodat je op ingrediënt kun zoeken.

Als je verlegen zit om inspiratie of eens een heel andere salade wilt maken, dan is dit het boek dat je moet hebben. Laat je op ideeën brengen, op bijzondere combinaties of bijzondere ingrediënten. Op de prachtige foto’s bij de gerechten laten ook de mooie kleurencombinaties zien. Dit is ook een heel handig boek voor mensen met een eigen moestuin. Zodat je je eigen sla, spinazie en andere groenten telkens op een leuke, lekkere en andere manier kan gebruiken. Hij gebruikd

sallPeter Gordon

Peter Gordon is een chef-kok en heeft een aantal restaurants in London en Auckland. Hij heeft al verschillende kookboeken op zijn naam staan en treedt regelmatig op als kok op televisie in zowel Engeland als Nieuw-Zeeland.

Voorbeeld recept

Een brunchgerecht voor 4 personen

Knapperig gebakken wasabipaddenstoelen, spinazie, tomaat, sinaasappel, dille en geraspt ei.

Warm of op kamertemperatuur

8 portobello’s (ca. 600 gram)
70 gram boter
2 teentjes knoflook
1/2 tl rozemarijn
1 1/2 tl wasabipasta (meer of minder naar eigen smaak)
150 gram grove witte broodkruimels (of gebruik panko)
3 grote tomaten, geblancheerd en ontveld
2 sinaasappels, geschild en zonder het wit, velletjes, pitjes, in partjes en sap bewaard
3 el grof gesneden dille
1 el extra vergine olijfolie
150 gram babyspinazie of andere babyslablaadjes
4 grote vrije-uitloopeieren, zachtgekookt en gepeld

Verwarmd de oven voor op 170 C (gasstand 4). Als de paddenstoelen dikke stelen hebben, snij je die eraf en daarna in dunne plakjes. Als ze in dikke huid hebben kun je ze schillen. Leg de paddenstoelen in één of twee ovenschalen, met de open kant naar boven. Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur met de knoflook, rozemarijn en plakjes paddenstoelensteeltjes (als je die hebt) en bak het geheel onderegelmatig roeren tot de knoflook goudbruin wordt. Haal de pan van het vuur. Meng de wasabiepasta met 1 eetlepel water ott een glad papje en roer dit door de boter. Roer de broodkruimels goudbruin zijn, circa 20 minuten.

Snij de tomaten overdwars in tweeën en knijp de zaadjes er voorzichtig uit of gebruik een theelepel om ze eruit te scheppen. Snij het vruchtvlees in blokjes en breng het geheel op smaak met zout en grof gemalen zwarte peper en meng alles door elkaar.

Verdeel voor het serveren de spinazieover de borden en leeg de paddenstoelen erbovenop. Lepel de tomaten en sinaasappel eroverheen en rasp dan met een grove rasp de eieren erover.

[bol_product_links block_id=”bol_576d6e03099c9_selected-products” products=”9200000057345586″ name=”sens” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”000000″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]