easy salade en easy granen

Salade Easy en Granen Easy

Twee nieuwe kookboeken in de Easy reeks.

Eerder hadden we het al over Bruschetta Easy, een boek met meer dan 60 recepten en variaties om Bruschetta’s te maken.

Salade Easy en Granen Easy

In dezelfde stijl zijn nu de boeken Salade Easy van Sue Quinn en Granen easy van Anna Shillinglaw Hampton. Ik hou van dit soort boeken. Ze zien er mooi uit en geven je een bron van inspiratie en recepten over hetzelfde onderwerp. Bovendien zien de foto’s in de boeken er fris en smakelijk uit.

Granen Easy – Anna Shillinglaw Hampton

graneneasyHet boek Granen Easy begint met een korte inleiding over de verschillende soorten granen. Een handige tabel geeft aan wat de kooktijd is, het gekookt gewicht en of ze glutenvrij zijn of niet.

Aan het begin van het hoofdstuk staat een inhoudsopgave met recepten van dat hoofdstuk. De verschillende hoofdstukken zijn: Salades met granen, vegetarische granengerechten en granengerechten met vlees. Het laatste hoofdstuk gaat over dressings en toppings.

Tussen de recepten met bulgur, quinoa, spelt, gerst en spelt ook veel recepten met rijst, wat natuurlijk ook een graansoort is.

De recepten zijn gezond en gevariëerd, soms met klassieke combinaties en recepten en soms met originele en niet voor de hand liggende combinaties.

Salade Easy – Sue Quin

Dit boek begint met een overzicht van de verschillende onderdelen van een salade: Fruit en groenten, Goede koolydraten en zuivel, eiwitten en vetten. Verder wordt er ingegaan op hoe je een salade bereid, seasysaladepeciale ingrediënten, bladeren, kruiden en bloemen.

Eenzelfde indeling met een index aan het begin van de hoofdstukken. De 4 hoofdstukken in dit boek zijn: Granen & Peulvruchten, Vlees, vis & kaas, Groenten en Dressings en Garnering.

Als je af en toe eens een nieuwe salade op tafel wilt zetten, dan is dit boek handig om bij de hand te houden. Met de ideeën voor combinaties in het boek en de uitgebreide variaties in dressings en garnering krijg je genoeg inspiratie.

Heel handig staat rechtsboven bij de recepten vermeld in welke periode van het jaar deze salade het lekkerst is.

Achterin het boek vind je nog een lijst van ingrediënten op alfabetische volgorde. Handig voor als je een recept zoekt met een paar ingrediënten die je nog in de kast hebt liggen.

Voorbeeld recept uit het boek Salade Easy

Rodekool met komijnzaad

voor 2-4 personen

100 ml eenvoudige vinaigrette met rodewijnazijn (recept vind je ook in het boek)
2 eetlepels komijnzaad, licht geplet
200 rode kool, in fijne reepjes gesneden
2 wortels, ongeveer 120 gram in julienne
1 frisse, rode appel
zout en peper

Meng de vinaigrette met het komijnzaad. Verdeel de rodekool en de wortel over een grote schaal. vErwijder het klokhuis van de appel en snijd deze mét schil julienne.

Doe de appel bij het kool-wortelmengsel. Giet de dressing er in een ruime hoeveelheid over zodat de ingrediënten goed bedekt zijn. Breng op smaak met zout en peper. Lat de salade voor het serveren 20 minuten staan zodat de smaken zich goed kunnen mengen.

 

[bol_product_links block_id=”bol_57de9cb972042_selected-products” products=”9200000057345433,9200000057376232″ name=”easy” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”700″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]