Zuidoost Azië is een regio die bekend staat om zijn diverse landen, waaronder Brunei, Filippijnen, Cambodja, Indonesië, Maleisië, Laos, Myanmar,...
Honing is een natuurproduct en kan niet gemaakt worden zonder tussenkomst van de bij. De bij verzamelt nectar uit bloeiende...
Pasta is er in veel soorten, vormen en kleuren. Over het algemeen is het zo, dat hoe fijner de saus...
Bij linzen had ik altijd een melige, papperige associatie tot ik exemplaren met een bite proefde in restaurants. Een linzentorentje...
Wraps of tortilla’s kun je kant-en-klaar kopen, maar je kunt ze ook heel goed zelf maken. Je kunt dan zelf...
Is er ooit een gerecht zo vaak verkeerd begrepen als Spaghetti Bolognese? In zijn boek “Op zoek naar de perfectie”...
Deze foto trok m’n aandacht. Geen idee hoe ze dat hart in het midden van de cake hadden gekregen. Heel...
1. Ingrediënten Er zijn wel een aantal standaard ingrediënten die in veel Mexicaanse gerechten terugkomen, zoals: tomaat, paprika, avocado, chilipepers,...
Een clafoutis is een heerlijke en makkelijk te bakken taart met kersen. Maar je kunt ook een andere stevige fruitsoort...
Sinds eeuwen wordt er gekookt in kleipotten. De Tajine is een oude kookpan uit Noord-Afrika gemaakt van klei. Klei houdt...
In een eetcafé, brasserie of espressobar is het een klassieker op de kaart: een tosti. Croque monsieur genoemd door de...
Deze crumble is een super gemakkelijk recept waar nog geen mixer aan te pas komt. Het recept is afkomstig uit...
In juni en juli is het echt aardbeientijd. Aardbeien zijn gezond en lekker, dus eet ze los of maak er...
Speculaasjes of dikke speculaasbrokken zijn lekker kruidige koekjes voor koude, winterse dagen. Gekocht zijn ze lekker, zelf gebakken nog veel...
Lekker afkoelen met een zelfgemaakt fruitijsje op een zomerse dag. Een variant met en zonder yoghurt. Deze ijslolly’s zijn leuk...
Salades zijn heerlijk voor de zomer. Hieronder een paar recepten voor salades die je als maaltijdsalade kunt gebruiken, en andere...
Naar de afhaalchinees voor een lekkere loempia of menu B met Babi Pangang, Bami, Foe Yong Hai of Nasi speciaal....
Lekker eten hoort er natuurlijk bij als je op vakantie gaat. Spanjaarden houden van lekker lang tafelen met veel verschillende...
Restverwerking is in Italië al van meet af aan een must. In de tijd dat de beroemde keuken tot volle...
Een eenvoudig pastagerecht waar je ook veel kinderen een plezier mee doet. En waarbij ze ongemerkt flink wat groenten binnenkrijgen....
Thee is een drank die over de hele wereld wordt gedronken, maar tot voor kort vooral heet. IJsthee werd vooral...
De lekkerste brownies bak je zelf, met echte chocolade natuurlijk. Wat is het verschil tussen brownies en chocoladecake? Cake is...
Zelf bouillon maken is lekker en gezond, maar kost wel wat tijd. Je kunt daarom ook wat meer maken en...
Risotto heeft de reputatie dat het zo lastig te maken is, een mythe! Het heeft alleen maar wat liefde en...
Het klassieke Italiaanse rijstgerecht risotto is populair en toch is er veel om te doen. Het wordt beschouwd als een...
Koud weer vraagt om erwtensoep. Daarom drie recepten om het zelf te maken. Erwtensoep, je houdt ervan of je haat...
Witte wijn is een lekker drankje om zo te drinken, maar ook om te verwerken in gerechten. Een gekoelde witte...
Koop je rode pesto ook altijd kant-en-klaar in een potje. Met dit recept kun je het heel snel en makkelijk...
Baklava is een zoete lekkernij die vooral veel geserveerd wordt op de Balkan en in het Midden-Oosten. Men denkt dat...
Zoete aardappelen zijn niet alleen gezond maar ook heel lekker. Reden om ze eens vaker te eten. Er zijn verschillende...