De trend is gezond eten. Mensen zoeken steeds vaker naar producten met gezonde vetten, weinig koolhydraten en als het even kan ook nog  glutenvrij en suikervrij. Dat betekent dat veel gerechten niet meer zo in dat patroon passen. Pasta bijvoorbeeld. Pasta wordt gemaakt van wit meel en rijk aan koolhydraten die in je lichaam razendsnel worden omgezet in suiker. Leuk voor als je topsporter bent, maar niet als je op gewicht wilt blijven of wilt afvallen.

Raw pasta

Maar er is nu ook Raw pasta. Deze pasta is suikervrij, glutenvrij en vetvrij en levert weinig calorieën (6 kcal per 100 gram). De pasta is verpakt in zakjes van 200 gram. Raw Pasta is gemaakt van een voedingsvezels genaamd Glucomannan, deze vezel wordt gewonnen uit de de Konjac plant die voornamelijk voorkomt in de warme streken van Japan. De vezel staat al jaren bekend om zijn bevorderende eigenschappen voor de gezondheid.

rp

De pasta is wat dunner dan gewone pasta, maar ziet er wat betreft kleur hetzelfde uit. Je moet de pasta even afspoelen onder koud water en daarna 2 minuten in de pan verwarmen. Je kunt de pasta daarna eten met de saus van je keuze.

spa2

De smaak

De smaak is neutraal en de textuur is iets anders, iets meer als noodles dan gewone pasta, maar met een lekker sausje is het echt heel goed te eten.

spa3

Behalve raw pasta zijn er ook andere varianten zoals raw rijst en raw noodles. Ideaal voor mensen die willen afvallen. De prijs van een pakje raw spaghetti is 2,49.

Kijk voor meer informatie en verkooppunten op rawpasta.nl