Oud-Hollandse Stroopwafelcake

str1

Een nieuwe bakmix van Koopmans: Oudhollandse Stroopwafelcake met stukjes caramel

In de doos zit alleen cakemix. Verder heb je nog nodig 200 g boter, 4 eieren en 4 stroopwafels. Het maken van het beslag is een paar minuten werk. Klop de boter romig met de mixer. Voeg de cakemix toe. Even zachtjes mixen. Dan alle 4 eieren tegelijk erbij en nog even op hoge snelheid mixen.  In de cakemix zitten kleine stukjes caramel en daarbij doe je dan nog twee stroopwafels, in stukjes gesneden, bij. De andere twee stroopwafels verdeel je over de bovenkant. Je zet de cake dan in een ingevette vorm in de oven. Ik heb een ronde cakevorm gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook een gewoon cakeblik gebruiken.

str3

Na 60-70 minuten komt de cake, die heerlijk naar caramel ruikt, uit de oven. De cake is heel zacht en smeuïg en de stukjes stroopwafel geven de cake net iets extra’s.

Stroopwafelcake