Melk is er in veel soorten. Van mager tot vol, lang of kort houdbaar en van de koe, de geit...
Als Eva zich al aan appels vergreep had ze groot gelijk, want wie zet er niet graag zijn tanden in een...
Zuidvruchten zijn grenzeloos: je vindt ze in exotische Indiase curry’s, in Turkse pilav, een Mexicaanse mole, in Hollandse zuurkoolschotels, als...
Hoewel de meeste groenten en veel fruitsoorten het hele jaar verkrijgbaar zijn, hebben groenten en fruit toch hun eigen seizoen....
Ze is er weer: de koningin onder de groenten. Het aspergeseizoen is traditioneel op de tweede donderdag van april begonnen....
Samen met basilicum, oregano, rozemarijn en peterselie is salie een van de populairste kruiden in de Italiaanse keuken. De fluweelzachte...
Eieren worden vaak het compleetste en zuiverste voedingsmiddel genoemd. De zachte, romige smaak is met zo ongeveer alles tussen zoet...
Ananas heeft een unieke smaak die goed te combineren is met andere fruitsoorten in allerlei soorten smoothies. Behalve lekker is...
Buiten is het koud en binnen staat een pan te pruttelen die je huis vult met heerlijke geuren. De geur...
Augustus is het blauwe bessen seizoen. Bij de supermarkt liggen bakjes vol met prachtige blauwpaarse bessen. Je kunt ze zo...
Een mals karbonaadje brengt bij veel mensen herinneringen naar boven. Bij mij ook, alleen zijn die niet zo best. Taai,...
Helaas zijn sommige fruitsoorten maar erg kort vers verkrijgbaar. Maar als je het fruit invriest, kan je er veel langer van...
Er zijn verschillende soorten uien die in verschillende gerechten passen. Uien worden veel gebruikt en zijn belangrijke smaakmakers in de...
Er zijn handperen en stoofperen. Handperen kun je zo uit de hand eten en zijn geschikt voor het gebruik in...
“Kies jij maar de groenten” zeg ik als A. verbaasd blikt op een wat vaag boodschappenlijstje. Meestal schrijf ik die...
‘Woensdag gehaktdag’, in hoeveel huishoudens zou dit nog steeds de traditionele Hollandse gehaktdag zijn? De uitdrukking heeft te maken met...
Na een aantal minder geslaagde pogingen weet ik nu hoe het moet. Goulash maak je in de oven. Om vlees...
Appelen kan je het hele jaar door krijgen, maar in het najaar is het echt appeltijd en zijn de appelen...
Thuis je eigen jam maken, waarom zou je daar in hemelsnaam aan beginnen? Dat was iets dat mijn oma deed...
Sinds mijn verjaardag begin maart ben ik in het bezit van een heuse adoptiekip. Een blije kip die hele dagen...
Smoothies zijn gezond. Zeker voor mensen die er niet aan toe komen om voldoende fruit te eten of er niet...
Een chutney is een zoetzuur mengsel van vruchten, groenten en kruiden en dient om extra smaak te geven aan van...
Bloemkool is een gezonde en geliefde groente. Maar als je het altijd op dezelfde manier eet, kan je er wel...
De zoete aardappel is ook wel bekend onder de naam bataat en is behalve erg lekker en veelzijdig ook nog...
Je kunt meer invriezen dan je denkt. Op die manier blijven bepaalde voedingsmiddelen langer houdbaar, gezonder en zo kun je...
Saffraan was ooit duurder dan goud en nog steeds is het de prijzigste specerij ter wereld. De beste saffraan komt...
In juni en juli is het echt aardbeientijd. Aardbeien zijn gezond en lekker, dus eet ze los of maak er...
Denk aan herfstgerechten, en stoofvlees hoort daar zeker bij. Hoewel de bereidingstijd lang is, kost het niet veel tijd om...
Voor veel mensen en in het bijzonder kinderen, zijn deze kleine groene mini-kooltjes een ware gruwel. Door hun wat bittere...