keukenkastje

Keukenkastje

Een kookboek over koken uit de voorraadkast.

keukenkkCombineer de voorraad uit je keukenkastje en zet binnen no-time de meest verrassende gerechten op tafel, staat op de voorkant van het boek van Eva O’Sullivan & Rosie Reynolds.

Vaste ingrediënten

Het boek begint met een opsomming van de favoriete basisingrediënten die standaard in hun keukenkastje te vinden zijn. Dat zijn:

blik kikkererwten
zak rijst
blik tomatenblokjes
pak bloem
pot pindakaas
doosje eieren
pak pasta
blik kokosmelk
reep chocolade
pak melk

Daarnaast hebben je nog een aantal smaakmakers, suiker, zout, kruiden, knoflook, uien, bouillonblokjes, sojasaus, bakpoeder en een blik anjovis. Vrij normale ingrediënten.

Elk recept bestaat uit…

Alle recepten uit het boek zijn zo samengesteld dat ze één basisingrediënt bevatten, een aantal smaakmakers en maximaal twee producten uit de winkel. Na een lijst van handige keukenapparatuur, begint het boek aan de recepten.

Als eerste zo’n 10 recepten met het blik kikkererwten. Een aantal dips, salades, een puree en zelfs brownies van kikkererwten. En zo komen alle basisrecepten aan de beurt. De recepten zijn origineel, verrassend en heel gevarieerd. Onderaan staan de benodigde ingrediënten uit de lijst nog eens afgebeeld. Bij de meeste recepten staat een paginagrote foto van het gerecht.

Over het boek

Dit is een leuk boek dat er aantrekkelijk uitziet. Het idee om zoveel mogelijk producten uit de voorraadkast te gebruiken is leuk en origineel.

Voorbeeld recept

Veel gerechten lijken de moeite waard om te maken. Zoals de ze Courgette-basilicummuffins bijvoorbeeld.

Courgette-basilicummuffins

voor 12 stuks, voorbereiding 10 minuten, bereiding 20-25 min, plus afkoelen.

Uit de winkel:

courgettes
basilicum

Uit het keukenkastje:

2 theelepels bakpoeder
225 gram tarwebloem
1/2 tl chilivlokken
1/2 tl zout
1 grote of 2 kleine courgettes, geraspt
3-4 eetlepels basilicumblaadjes in stukjes gescheurd
175 ml melk
1 ei, losgeklopt
50 ml olijfolie
gemalen zwarte peper

Verwarm de oven voor op 200 graden C. Bekleed de kuiltjes van een muffinbakvorm met vierkantjes bakpapier of papieren cupcakevormpjes.

Zeef het bakpoeder en de bloem in een grote schaal, voeg de chilivlokken en het zout toe en flink wat peper. Roer de geraspte courgette en de basilicum erdoor

Klop in een andere kom de melk, het ei en de olie door elkaar. Schenk bij eht droge mengsel en schep alles snel door elkaar. Stop zodra de ingrediënten zijn vermengd. Vul de vormpjes voor 2/3 met beslag en bak de muffins 20-25 minuten in de oven, tot ze gerezen en goudkleurig zijn. Laat ze afkoelen op een rooster.

[bol_product_links block_id=”bol_580a3246569ee_selected-products” products=”9200000059983067″ name=”kk” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]