Karvan Cévitam 0% suiker toegevoegd, nu vééél lekkerder

Last updated:

De verbeterde Karvan Cévitam 0% suiker toegevoegd smaakt wel lekker zoet, maar bevat geen toegevoegde suikers. En dat is goed nieuws, want in een gezin met kinderen gaan er vaak heel wat flessen siroop doorheen.

Wel zoet, geen suiker toegevoegd

De verbeterde Karvan Cévitam 0% suiker toegevoegd smaakt lekker zoet maar bevat, zoals de naam al zegt, geen toegevoegde suikers. De siroop is gezoet met steviolglycosiden, die 200-300 keer zoeter zijn dan suiker en met sucralose. Sucralose is een zoetstof die 500-600 maal zoeter is dan gewone suiker, zo is te lezen op Wikipedia.

De combinatie van steviolglycoside en sucralose zorgt voor een verbeterde smaak. De limonade van de siroop zonder toegevoegde suikers smaakt daardoor beter. Zoals je van Karvan Cévitam gewend bent eigenlijk. De sterkte van de smaak kan je natuurlijk zelf regelen, door meer of minder water toe te voegen.

Calorieën

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het voordeel in calorieën dat dit oplevert, een glas bevat minder dan 10 kcal. Om precies te zijn als je een glas limonade (200 ml) neemt waaraan je zo’n 25 ml (ongeveer een achtste deel) siroop aan toevoegt en de rest aanvult met water, dan levert dat 9,9 kcal op.

Drie smaken

Karvan Cévitam 0% suiker toegevoegd is er in drie smaken: Citrusmix, Aardbei Framboos en Bosvruchten. De drie variaties smaken nu alle drie veel lekkerder. Favoriet is hier de Bosvruchtensmaak, maar dat is persoonlijk natuurlijk.

Ideetjes voor het gebruik van Karvan Cévitam 0% suiker toegevoegd

Een limonadesiroop met bijna geen calorieën, die kan je natuurlijk ook heel goed op andere manieren gebruiken dan alleen voor limonade.

  • meng het met bruisend of licht bruisend water en het is net frisdrank.
  • gebruik een scheutje Karvan Cévitam 0% suiker toegevoegd om de yoghurt te zoeten i.p.v. suiker.
  • giet een scheutje over het ijs.
  • kleur er de slagroom mee door een paar druppels aan de slagroom toe te voegen voor je hem stijf klopt.
  • gebruik het om glazuur te maken voor op je cake of cupcakes, je hebt dan gelijk een kleurtje.
  • maak er waterijsjes zonder toegevoegde suikers van.
  • gebruik het om zelfgemaakt ijs, jam of zoete sausjes wat zoeter te maken, zonder de bijbehorende calorieën toe te voegen.


-sponsored article-
Ook interessant
Hoe maak je hummus