getest tassimo

Getest Tassimo

De Tassimo van Bosch is een nieuw apparaat dat verschillende warme dranken kan maken. We hebben hem getest.

 

Kennismaken

tassimo apparaat Om te beginnen is het een mooi compact apparaat. Niet onbelangrijk, het oog wil tenslotte ook wat. Naast wit zijn er ook verschillende andere kleuren en uitvoeringen te krijgen. Stekker in het stopcontact, waterbak vullen, gaat allemaal simpel. En dan? Toch maar even het boekje erbij pakken.  Eerst moet er gespoeld worden. De kop van het apparaat duw je daarvoor omhoog. Je plaatst de bijgeleverde gele plastic schijf en drukt op spoelen. Valt allemaal mee.

 

Tijd voor een drankje

tas2We beginnen maar met de Milka chocolademelk, die ziet er erg aantrekkelijk uit. Je kunt één of twee T-discs in het apparaat plaatsen. Beginnen met één. Slappe chocolademelk. Dan maar eens proberen met twee. Twee keer zo veel chocolademelk maar nog steeds slap. Dan over op de koffie. Daarvoor kun je kiezen uit verschillende varianten. Voor de varianten met melk zoals de cappuccino en de latte macchiato heb je twee discs nodig. Voor de Latte gebruik je eerst de melk disc, vervolgens die met koffie. Resultaat: een lekkere macchiato met een goede schuimlaag. Zo ook de cappuccino. Wel heel knap, de Tassimo weet naar aanleiding van de T disc die je gebruikt, hoeveel water gebruikt moet worden. Hiernaast kun je zien hoe dik de schuimlaag op de de macchiato is.

 

Voor wie?

tasDe Tassimo is een apparaat dat weinig plaats inneemt en waar je een aantal verschillende dranken mee kunt maken. Dat maakt het een leuk apparaat voor studenten, alleenstaanden of kleine gezinnen. Een drankje is makkelijk en snel gemaakt. En van alle vergelijkbare apparaten heeft de Tassimo de grootste keuze in verschillende smaken en dranken. Dat neemt niet weg dat de echte koffiefijnproevers het voor de smaak beter bij hun espresso of Nespresso apparaat kunnen houden. Dat geldt ook voor theeliefhebbers.

Goede punten van de Tassimo

  • mooi compact apparaat
  • veel keus in smaak
  • makkelijk te bedienen
  • makkelijk schoon te maken
  • de aanschafprijs van het apparaat is  in vergelijking met vergelijkbare apparaten vrij laag (op dit moment 49,99 bij b.v. AH en Bol.com voor de goedkoopste uitvoering)

Minder goede punten Tassimo

  • veel afval van de lege T-discs
  • prijs per drankje is vrij hoog ( ongeveer 0,30 ct per kop en 0,60 ct per kop waar ook melk bij nodig is)
  • oppassen dat je je vingers niet brandt bij het wisselen van de discs.