Love & fungi is een culi-film over een stel dat hun brood verdient met het zoeken van paddestoelen en ze verkopen aan chique restaurants.

Regie:Jason Cortlund en Julia Halperin |Cast:Jason Cortlund (Lucien Echevarría), Tiffany Esteb (Regina Echevarría), e.a. |Speelduur:93 minuten |Jaar:2012

Love & Fungi gaat over Lucien en Regina. Zij verdienen hun geld met het zoeken van wilde paddestoelen. Daarvoor trekken ze dagelijks diep de bossen in op zoek naar zeldzame eetbare paddestoelen. Vervolgens brengen ze ze naar restaurants in New York in de hoop dat zij ze van hen willen kopen. Echt rijk worden ze er niet van. Ze zijn afhankelijk van de seizoenen, het weer en wat ze die dag kunnen vinden. Gelukkig krijgen ze af en toe de kans om een bijbaantje te nemen. Regina lijkt zich aardig aan te passen, maar of het Lucien lukt zich te handhaven in de normale maatschappij is de vraag.

Behalve mooie beelden van de bossen en de paddestoelen is Love & Fungi ook een psychologische film. De relatie tussen Lucien en Regina is gespannen, en niet alleen door een gebrek aan geld. Lucien heeft zijn eigen ideeën over hoe hij zijn leven wil leven, is eigenwijs en niet altijd even sociaal. Dat komt hun relatie niet ten goede.

Bekijk de trailer