de zilveren lepel pasta

De zilveren lepel pasta

 In de succesvolle serie van de Zilveren Lepel, is nu een compleet deel geheel gewijd aan pasta.

De zilveren lepel pasta

Een heel boek vol met 350 recepten voor pastagerechten. In het boek wordt zowel droge als verse pasta gebruikt, en natuurlijk ook allerlei verschillende vormen. Na een korte inleiding over de geschiedenis van pasta begint het boek met recepten voor droge pasta.

Droge pasta

De droge pastasoorten zijn ingedeeld in lange pasta en korte pasta. Eerst worden stuk voor stuk de lange pastasoorten beschreven, gevolgd door meerdere recepten per soort. Zo zijn er 8 soorten lange droge pasta. Gevolgd door de korte pastasoorten met recepten.

Verse pasta

De verse pastasoorten worden ingedeeld in ongevulde en gevulde pasta. Het deel voor verse pasta begint met basisrecepten voor verse pasta, groene pasta en rode pasta. je Voor iedere pastasoort volgt een beschrijving en een serie recepten. De indeling van de verschillende pastasoorten is heel handig gedaan. De vier hoofdgroepen hebben elk hun eigen kleur, waardoor je precies ziet met welke pastasoort je te maken hebt.

zl2

De recepten

Het boek bevat bijna 300 nieuwe recepten én de meest populaire recepten uit het standaardwerk van de Zilveren Lepel. Bij ieder recept wordt duidelijk vermeld hoe lang de voorbereidingstijd, kooktijd en voor hoeveel personen een gerecht is. De meeste recepten zijn voor 4 personen, een enkele voor een groter gezelschap. Achterin het boek staat een index met alle recepten op naam. De ingediënten die gebruikt worden bij de pasta zijn heel gevarieerd. Veel vis, veel vlees, veel paddestoelen maar ook heel veel groenten. Er zijn zowel eenvoudige recepten met weinig ingrediënten als wat uitgebreidere recepten die wat meer tijd een vaardigheid kosten.  Niet bij ieder recept staat een foto, maar om de pagina volgt een paginagrootte foto van een recept. Verder is het boek prettig geïllustreerd.

zilveren lepel pasta

De zilveren lepel pasta is een compleet boek over pasta met zoveel recepten dat je een jaar lang iedere dag een ander pastarecept kan maken, als je dat zou willen.

Een voorbeeld recept

Penne rigate met artisjokken
Cuisine: Italiaans
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Een recept uit de Zilveren Lepel Pasta, met penne rigate, een korte, gedroogde pastasoort.
Ingredients
 • sap van een 1/2 citroen, gezeefd
 • 4 artisjokken
 • 4 eetlepels olijfolie
 • 1 teen knoflook, fijngehakt
 • 1 eetlepel verse bladpeterselie, fijngehakt
 • 350 g penne rigate
 • zout en peper
Instructions
 1. Vul een kom voor de helft met water en roer er het citroensap door. Breek van steeds één artisjok tegelijk de steel af; verwijder de buitenste blaadjes en zo nodig het ‘hooi’.
 2. Snijd ze eerst in vieren en dan in dunne plakjes en leg ze in het aangezuurde water om verkleuring te voorkomen.
 3. Verhit de olie in de pan, voeg knoflook en peterselie toe en bak ze twee minuten op laag vuur. Laat de artisjokken uitlekken, doe ze in de pan, roer goed en bak ze een paar minuten mee. Voeg 2-3 eetlepels water toe en doe er zout en peper naar smaak bij en dek de pan af zodat de artisjokken gaar stomen.
 4. Kook intussen de penne in een grote pan water met zout beetgaar, laat ze uitlekken en doe ze in een schaal.
 5. Schep de artisjokken met de saus op de pasta, bestrooi alles met wat peper en dien op.

 

Nederlands – 336 pagina’s – Van Dishoeck – juli 2014

[bol_product_links block_id=”bol_53e506d6e548d_selected-products” products=”9200000026532992″ name=”zl” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]