De perfecte preston

Van alle Masterchef programma’s is Australian Masterchef toch wel mijn favoriet.

perfecte prestonEn dat komt vast mede door de vriendelijke jury en deelnemers. De af en toe opvallend geklede Matt Preston is één van de vaste jury-leden. Hij lijkt een geboren smulpaap en heeft nu een kookboek uitgebracht met 100 recepten, 300 keukengeheimen en 400 x de lekkerste. Ik moet zeggen, een erg leuk boek.

Het is een boek vol informatie en lekkere recepten,  maar ook met veel aandacht voor de vormgeving en leuke kleine details.

Geheimen voor de perfecte……

Voorafgaand aan ieder hoofdstuk krijg je een aantal geheimen voor de perfecte……. Dat zijn gewoon leuke en vooral handige weetjes en tips voor ingrediënten of bereidingswijze. Zo begint het boek met 10 geheimen voor de perfecte salade. Op dezelfde manier krijg je ook geheimen en recepten voor de perfecte maaltijdsalade, hartige perf2taart, vis, garnalen, witvis, zalm, groenten, aardappelen, pasta, gehakt, kip, perfect geroosterde kip, lamsvlees, bbq, curry, stoofschotel, bakken, gebakken fruit, chocolade, fruit en koekjes.

En vooral die geheimen zijn erg leuk en origineel geïllustreerd.

De recepten

De recepten lijken een greep uit Matt Preston’s persoonlijke favorieten. Hij schrijft ergens in zijn boek dat zijn kinderen ook een grote stem gehad hebben bij de keuze welke recepten wel en niet in het boek opgenomen moesten worden. Het zijn misschien ook daarom wel gewoon lekkere en leuke recepten die prima geschikt zijn voor gezinsmaaltijden. Bij ieder recept staan een persoonlijk en inleidend stukje en een pagina grote foto van het gerecht.

De Perfect Preston is niet het eerste kook boek van Matt Preston. Hij heeft meer kookboeken op zijn naam staan.

Voorbeeld recept

Snelle, dikke muffins

12 muffins

225 gram volkorenmeel
1 el riet- of kristalsuiker
1 el bakpoeder
1 ei
250 ml melk
3 el zonnebloemolie

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een muffinvorm voor 12 muffins in.

Meng de droge ingredienten in een kom. Roer de vochtige ingrediënten er grofweg door. Het beslag mag klonterig blijven.

Verdeel het beslag over de vorm en bak de muffins 20-25 minuten tot ze dik, goed gerezen en goudbruin zijn.

Eet ze warm met boter (en jam, honing, pindakaas en/of Vegemite/Marmite).

 

[bol_product_links block_id=”bol_57bee74a45350_selected-products” products=”9200000057111468″ name=”pres” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”000000″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]