biologische wijnen

Biologische wijnen

Biologische wijn is bereid van biologisch geteelde druiven.

Biologische druiven worden geteeld zonder kunstmest en met zo min mogelijk chemische bestrijdingsmiddelen.

Sulfiet

Biologische wijnen bevatten wel sulfiet. Bij de gisting van wijn op de traditionele manier, wordt op een natuurlijke manier sulfiet gevormd. Wel wordt daarnaast nog sulfiet aan wijn toegevoegd, als conserveringsmiddel. Als er geen extra sulfiet is toegevoegd, dan staat dat op het etiket vermeld. Deze wijnen zijn wel beperkter houdbaar.

 

AHI_434d50323032313433_1_200x200_JPG
AH puur en eerlijk Biologische Cabernet Sauvignon

0,75L, 13,5% vol, 3,99
Leuke fles met aardig etiket, voorzien van schroefdop en een redelijke prijs.

Deze rode wijn komt uit Zuid-Afrika. De kleur is donker de geur lekker, niet overheersend sterk. De smaak is een verrassing. Boterzacht met een vleugje bosvruchten. Maar niet gekunsteld of gecomponeerd.Gewoon erg lekkere doordrinkwijn. Het alcoholpercentage is met 13,5% aan de stevige kant. Het etiket leert dat het biologische hem zit in de teelt van de druif. Mooi toch? Een heerlijke rode wijn die toegankelijk is voor een groot publiek omdat hij niet te “ingewikkeld” smaakt.

 

AH puur en eerlijk Biologische Chardonnay

0,75L, 14,0% vol, 3,99

AHI_434d50323036323833_1_200x200_JPG

 

Leuke fles met smaakvol etiket, schroefdop, redelijk geprijsd.

Mooie goudgele witte wijn uit Zuid-Afrika. Deze wijn heeft een sterke, een beetje chemische, geur. De smaak is krachtig en wrang, de nasmaak is erg bitter. Deze wijn heeft een relatief hoog alcoholpercentage. Leuk voor de Chardonnayliefhebber om een keer geproefd te hebben, maar geen aanrader.

 

AH puur en eerlijk Biologische Merlot

0,75L, 13,5% vol, 3,99
AHI_434d50323032313830_1_200x200_JPGBekende fles met het AH “puur en eerlijk” etiket; leuke en moderne verschijning (geen chateau’s of krulletters). Prijs is goed.

Deze Merlot wordt net als de andere biologische wijnen van AH, geproduceerd in Zuid-Afrika. Op de fles staat, dat de druiven “biologisch zijn geteeld”. Wij gaan er van uit dat er dus geen kunstmest en geen chemische bestrijdingsmiddelen in het productieproces zijn gebruikt.

De kleur is normaal, de geur ook. Niks bijzonders. En de smaak, die is lastig te definiëren omdat hij in geen geval opvallend is te noemen. Als je in de horeca bij het eten een glas wijn vraagt, zou dit de gepresenteerde huiswijn kunnen zijn. Niet vies, niet lekker. Gewoon normale rode wijn voor bij het eten. Een biologisch landwijntje dus.

Stelt een beetje teleur.

 

AHI_434d50323030393935_2_200x200_JPG-1AH puur en eerlijk Biologische Sauvignon Blanc

0,75L, 13% vol, 2,99 (bonus aanbieding)

 

Prachtige fles met schroefdop. Uitstekend geprijsd.

Dit is een witte Chileense wijn. Gemaakt van biologisch geteelde druiven en voorzien van het EKO-keurmerk. Volgens AH is dat een garantie dat deze wijn biologisch is geproduceerd. Zeer licht van kleur, helemaal transparant. Hij ruikt een beetje naar vanille. Tot nu toe alles goed. Dan de smaak. Achterop staat dat-ie droog is, fris en fruitig. Droog is hij zeker. Fris ook. Maar fruitig, nee niet echt. Deze wijn smaakt erg geurig, naar een combinatie van vanille en zwavel. Bijt een beetje scherp in de mond. Maar fruit is ver te zoeken. Zeker karaktervol als je er van houdt. Geen doorsnee wijn, daarvoor is hij te uitgesproken. Lekker bij maatjesharing of bij een BBQ, buiten in de zon.