banketbakkersroom maken

Banketbakkersroom maken

Al langer was ik van plan om zelf banketbakkersroom te maken.  Het idee is om gebaksvormpjes te vullen met banketbakkersroom en aardbeien. Een geschikt recept vond ik hier. Uiteindelijk was het een makkelijker en sneller klaar van te  voren gedacht.

 

Wat heb je nodig?

250 ml melk
50 g suiker
2 eierdooiers
zakje vanillesuiker of vanillestokje
25 g bloem

br2

Breng in een pan bijna alle melk met het vanillestokje langzaam aan de kook.

De overgebleven melk meng je met ongeveer 2 eetlepels bloem tot een glad papje. Daarna de twee eierdooiers erbij en nog even flink met de garde kloppen. Het is handig om dit meteen in een hittebestendige kom te doen, want je moet de kokende melk er langzaam al kloppend bij gieten.

Daarna giet je alles weer terug in de pan. Het is dan nog vloeibaar. Je kookt het dan zachtjes al kloppend 3 minuten tot het dik en gebonden is. Als je met een garde roert, wel even goed in de randen roeren. Roer er de suiker, en als je geen vanillestokje hebt gebruikt, ook de vanillesuiker door.

Ik heb veel minder dan 50 g gebruikt, maar wel twee zakjes vanillesuiker en dat smaakte prima.

Als je de room niet meteen wilt gebruiken moet je het wel even afdekken met plastic folie denk ik, om een vel te voorkomen. Ik heb het nog warm in de gebaksvormpjes gegoten. En versierd met de aardbeien