allermakkelijkste kookboek ter wereld

Het allermakkelijkste kookboek ter wereld

Leuk kookboek, dit allermakkelijkste kookboek ter wereld.

Een dik boek, 375 pagina’s vol recepten en vooral veel foto’s van smakelijke gerechten. Het boek is niet ingedeeld in hoofdstukken. Het begint gewoon met recepten die wel op soort achter elkaar komen. Dus pasta bij pasta en vis bij vis recepten. Het heeft wel een uitgebreid register op alfabetische volgorde.

aller2Mannenkookboek?

Niet speciaal omdat het aangeprezen wordt als een makkelijk kookboek, maar de zwarte, stoere voorkant en het soort recepten (veel kippenbouten, vlees en visgerechten) maken dat je het boek snel associeert met een mannenkookboek. Het boek is ook geschreven door een man: Jean-Francois Mallet.

Maar is dit kookboek echt zo makkelijk?

Allereerst valt het op dat er voor de recepten in dit boek maar hooguit zes of minder ingrediënten nodig zijn, zout en peper niet inbegrepen. Daarnaast is de omschrijving van de bereidingswijze kort. Weinig ingrediënten maken een recept wel makkelijker, een korte beschrijving niet altijd. Maar, in dit kookboek is wat er geschreven staat echt wel voldoende.

De opzet met de foto’s van de plaatjes van de ingrediënten maken de recepten wel inzichtelijker. De korte, simpele beschrijvingen, waar niks meer bij staat dan nodig ook. De gerechten zijn er waarschijnlijk ook om gekozen. Dus ja, het is een makkelijk kookboek.

 

Voorbeeld van een recept

Chocotoetje met blauwe bessen

voor 4 personen, bereidingstijd 15 minuten, koeltijd 1 uur
600 ml slagroom
2 eetlepels cacao
2 theelepels poedersuiker
400 gram blauwe bosbessen

Schenk de slagroom in de kom van de mixer en zet hem 1 uur in de koelkast. Klop de room 5 min. voor het serveren tot een gladde slagroom, voeg de cacao en suiker toe en klop nog 1 minuut tot alles goed gemengd is.

Verdeel de mousse met de bessen over de schaaltjes.

 

[bol_product_links block_id=”bol_57d699edcdfc3_selected-products” products=”9200000057111336″ name=”aller” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]