rubriek.nl | contact | adverteren | disclaimer |    

ESPANA

In het Andalusische witte bloemendorpje Frigiliana kreeg ik een lunch die voor eeuwig in mijn geheugen staat gegrift. De dag begon veel te vroeg en slecht.

 

ODE AAN OLIJFOLIE

Door mijn werkzaamheden als wijnschrijver kwam ik de nodige jaren geleden in contact met het fenomeen olijfolie. Ik leerde de variatie in kleuren, geuren, smaken, stijlen en kwaliteiten kennen

   
 

FOCCACIA BROOD BAKKEN

Foccacia is een plat en luchtig brood dat je heerlijk kunt eten bij een (tomaten)soep of salade. Hier een recept om het zelf te bakken.

 

VLOEIBAAR GOUD

In elke keuken staat wel een rekje kruidenpotjes, maar hoe zit het met de olieflessen? Waarom kiest men bij een gerecht geen passende olie maar wel een passende wijn?

     
 

FOCCACIA BROOD BAKKEN

Foccacia is een plat en luchtig brood dat je heerlijk kunt eten bij een (tomaten)soep of salade. Hier een recept om het zelf te bakken.

 

ITALIAANSE TOETJES

Onder de Italiaanse toetjes vallen een aantal echte toppers. Denk bijvoorbeeld aan tiramisu, zabaglione of zuppa inglese.

     
 

GESCHIEDENIS VAN DE PIZZA

Pizza's, wie eet ze niet? Dat de eerste pizza uit Napels kwam en vooral voedsel voor de allerarmsten was is vrij algemeen bekend. Maar de voorloper van de pizza is al ouder.

 

OLIJFOLIE GEBRUIKEN

De olijfboom is de oudste gecultiveerde boom. De olijf komt oorspronkelijk uit Azië en verspreidde zich zo'n 6000 jaar geleden via Iran, Syrië,...

 

     
 

PINXTOS OF MONTADITOS

Met het mooie nazomerweer kwamen we terecht op een Spaanse boot in de Haagse grachten.

 

 

ANDALUSIE 2

Behalve de bergen, baaien en Moorse witte dorpjes met exotische bloemen en bomen is er nog iets dat Andalusië op ons de uitwerking van een rode stierenlap heeft.

 

     
 

ANDALUSIE I

Grimmige bergen bespikkeld met witgekalkte dorpjes, betegelde patio’s, olijfbomen, stierenvechters, gitaren en castagnetten… Andalusië vertegenwoordigt alles

 

 

DIT IS SPANJE

De Catalaanse keuken was in die tijd vrij zware kost met veel gebraad, stoofgerechten en natuurlijk de verschrikkelijk lekkere visgerechten. Zoals Langosta con pollo.

     

pizza en pasta

feestelijke gerechten

volg rubriek op facebook volg rubriek op twitter rss feed rubriek

japans slurpen

   

groenten en fruit van het seizoen


   
groenten en fruit in de koelkast

hoe bewaar je groenten en fruit?

   

culinaire films

   

hoe kook je een ei?

 
   

alle rubrieken

alle onderwerpen kook

sitemap

nieuwsbrief

prijsvragen

forum

 
 
1.

Lijst met superfoods

2.

Geld besparen

3.

Wat doe je tegen keelpijn?

4.

Hoe kook je een ei?

5.

Trend kapsels

 
 
 

MAKEUP

Eyes Lips Face