rubriek.nl | contact | adverteren | disclaimer |    
 

AFHAALCHINEES OF DIMSUMMEN

Naar de afhaalchinees voor een lekkere loempia of menu B met Babi Pangang, Bami, Foe Yong Hai of Nasi speciaal. Via het doorgeefluik krijg je de plastic...

 

CHINATOWN

De Chinese kookkunst is meer dan duizend jaar oud en behoort tot de fijnste ter wereld. Dat is niet direct het eerste waar je aan denkt bij de Chinees om de hoek.

     
 

MIDDEN OOSTERSE MIX

Kruidig en zoet of juist pikant: Arabische gerechten staan bol van de smaak. De Midden-Oosterse keuken is een traditionele, gezonde...

 

NOEDELS

Lekker, snel en budgetvriendelijk: met noedels kun je binnen tien minuten een verrukkelijke eenpansmaaltijd koken. Noedels zijn geen snobs...

     
 

CHINEES NIEUWJAAR

Dansende draken en leeuwen, knetterend vuurwerk en een overdaad aan rood. Op 18 februari begint het Chinese Nieuwjaar ofwel het Lentefeest (Chun Jie).

 

NASI GORENG

Bij de hoofdgerecht(en) met rijst kan iedereen zelf opscheppen. Ik zorg er in elk geval voor dat het meer dan genoeg is. En wat er over is… dat wordt er bij Indisch/Surinaamse gerechten alleen maar lekkerder op.

     
 

MANGO CHUTNEY

Een chutney is een zoetzuur mengsel van vruchten, groenten en kruiden en dient om extra smaak te geven bij van oorsprong Indiase en Pakistaanse gerechten.

 

INDISCHE KEUKEN

Indisch, Indonesisch of Indiaas… de termen zorgen voor nogal wat verwarring. En voor een mini-oorlogje tussen de Nederlanders en Belgen op het forum.

     
 

INDIAAS ETEN

De ervaring in ons restaurant is dat er nogal een aantal mensen rondlopen die Indiaas eten associëren met erg pittig eten. Deze mening is vooral veel mensen toegedaan in Nederland..

 

MAROKKAANSE DORST

Omdat de koran het gebruik van alcohol verbiedt, hebben de moslims andere drankjes gevonden om hun gastvrijheid te tonen. In Arabische landen staat koffie op nr. 1 en in Marokko is dat na’na muntthee.

     
 

RUSSISCHE RECEPTEN

De Russische keuken boogt op een lange geschiedenis van tradities. Logisch dat het immense land wemelt van de specialiteiten. Alleen is de Russische keukenreputatie niet zo best...

 

RUSSISCHE RECEPTEN MET WODKA

Wodka (het Russische 'vodka') is het meest gedronken destillaat ter wereld. Het 'watertje' zoals de Russen het noemen bekoort door zijn kristalheldere reinheid en zijn unieke smaak.

     
 

JAPANSE KEUKEN

De Japanse kookkunst is een kunst van het weglaten. Less is more. Het is een keuken van pure smaken en een bloedmooie presentatie.

 

MAGISCH MAROKKO

Bomvolle bazars die overlopen van kleuren, exotische palmen en paleizen, moskeeën, de geur van fantastisch eten … de magie van Marokko!

     
 

10 X MEXICAANSE GERECHTEN

Zet de zon op tafel. De Mexicaanse keuken heeft heel wat meer te bieden dan taco's alleen.

 

WRAPS UIT ALLE WINDSTREKEN

Rollen, vouwen, stapelen en vullen maar. De eerste wrap waar je waarschijnlijk aan denkt is de Mexicaanse tortilla.

     
 

WRAPS

Wraps zijn makkelijk om te maken en lekker en licht verteerbaar. Met wraps kun je eindeloos variëren. Hieronder een paar ideeën.

 

ZALIG ZUID-AFRIKA

Afgezien van het fantastische werk en het adembenemende landschap kun je in Zuid-Afrika ontzettend lekker eten en drinken.

     
 

SUSHI

Sushi is wel het meest bekende gerecht uit de Japanse keuken en is in het Westen redelijk populair.

 

PUUR JAPANS

Gezonde en verrassend makkelijke maaltijden, maar wel volgens de Japanse filosofie washoku, het woord dat voor Japans eten staat. Dat klinkt wat nevelig, maar het is juist het doel

     
   

PINDASOEP EN ROTI

Meng de Creoolse en Hindoestaanse keuken met een snufje Chinees en Afrikaans, garneer het geheel met een toefje Javaans en je hebt de kleurrijke, spannende Surinaamse...

   
     

recepten

recepten drank

kookboeken

groenten

fruit

volg rubriek op facebook volg rubriek op twitter rss feed rubriek

japans slurpen

   

groenten en fruit van het seizoen


   
groenten en fruit in de koelkast

hoe bewaar je groenten en fruit?

   

culinaire films

   

hoe kook je een ei?

 
   

alle rubrieken

alle onderwerpen kook

sitemap

nieuwsbrief

prijsvragen

forum

 
 
1.

Lijst met superfoods

2.

Geld besparen

3.

Wat doe je tegen keelpijn?

4.

Hoe kook je een ei?

5.

Trend kapsels

 
 
 

MAKEUP

Eyes Lips Face