rubriek.nl | contact | adverteren | disclaimer |    

FEESTELIJKE GERECHTEN

 

FONDUEN EN GOURMETTEN

Massa’s mensen doen het, maar zeg dat je gaat fonduen of gourmetten en je krijgt een meewarige blik of een smalende lach. Zó onhip en burgerlijk, dat kneuterige gebakkerel aan tafel.

 

PAASPRET

Pasen is populairder dan ooit. Als het aan de supermarkten ligt tenminste. Albert Heijn spant de kroon met luxe paasproducten zoals amuse-eitjes, kuikenijsjes, hartige taarten, ovenklare kalkoenen en lammetjes.

     
 

FONDUEN

Nog een paar dagen en vrienden of familie staan vol verwachting op de stoep. De tafel thuis wordt omgetoverd tot trefpunt in plaats van het restaurant.

 

DINER PRIVE

Nog een paar dagen en vrienden of familie staan vol verwachting op de stoep. De tafel thuis wordt omgetoverd tot trefpunt in plaats van het restaurant.

     
 

JAARWISSELING

Oud & Nieuw is een feest van uitersten: einde en begin, terugblikken en vooruit kijken, melancholie en plezier. Dat vieren we met de 3 B’s van bubbels, bollen en beignets.

 

KAASFONDUE

Het lijkt buiten bijna herfst en dan is een gerecht als kaasfondue wel weer eens lekker. Dus twee recepten van een klassieke en een Hollandse kaasfondue.

     
 

NIEUWJAARSDAG

Alle vuurpijlen en gillende keukenmeiden zijn de lucht in gevlogen. De champagneflessen staan halfleeg met uitgebluste bubbels en er liggen nog een paar verdwaalde oliebollen in de schaal.

 

ORANJE HAPJES

Of je nu een oranje fan bent of niet, een paar oranje hapjes op koninginnedag gaan er altijd wel in.

     
 

OUDEJAARSHAPJES

Op oudejaarsdag gaan er oliebollen en appelflappen doorheen en ‘s avonds begint het feest al ver voor twaalven. Misschien heb je in een buitensporig gastvrije bui al je vrienden uitgenodigd ...

 

OLIEBOLLEN

Oliebollen (en beignets) bak je zoals de naam al zegt in olie. Dus niet in frituurvet, dat laat een onsmakelijk vetfilmpje achter op de afgekoelde bollen.

     
 

PASEN

Met Pasen vieren we? “Nou eh… eieren zoeken”. Dat was jaren geleden een van de uitkomsten van een onderzoek naar de parate en algemene kennis onder universiteitsstudenten.

 

PICKNICK IDEEEN

Als het weer lekker weer wordt heeft iedereen zin om er weer op uit te gaan. Is het geen leuk idee om dan eens een picknick te organiseren?

     
   

ORANJEFEEST KONINGINNEDAG

Koekhappende prinsessen, zaklopende prinsen, kermis en vrijmarkt: op 30 april is het land weer één groot oranje toneel.

   
     

fengshui

doe het zelf

inrichting

trends

volg rubriek op facebook volg rubriek op twitter rss feed rubriek

japans slurpen

   

groenten en fruit van het seizoen


   
groenten en fruit in de koelkast

hoe bewaar je groenten en fruit?

   

culinaire films

   

hoe kook je een ei?

 
   

alle rubrieken

alle onderwerpen kook

sitemap

nieuwsbrief

prijsvragen

forum

 
 
1.

Lijst met superfoods

2.

Geld besparen

3.

Wat doe je tegen keelpijn?

4.

Hoe kook je een ei?

5.

Trend kapsels

 
 
 

MAKEUP

Eyes Lips Face