Het Victoriaanse huis van John Boyne

Het Victoriaanse huis

Het verhaal

vict2 1867. Op een koude, donkere avond arriveert Eliza Caine met de trein in Norfolk, waar ze een baan als gouvernante heeft aangenomen. Doodmoe dient ze zich aan bij Gaudlin Hall, haar nieuwe huis. Ze wordt er begroet door de twee kinderen die ze moet verzorgen – maar er zijn geen ouders, geen andere volwassenen, en niemand die haar mysterieuze werkgever vertegenwoordigt. De kinderen kunnen haar ook niet helpen. Later die nacht in haar kamer gebeurt er iets beangstigends, en Eliza begint te vermoeden dat er iets helemaal mis is in Gaudlin Hall. Vanaf dat moment staat haar nog maar één ding te doen als haar eigen leven en dat van de kinderen haar lief is: de lang verborgen geheimen van het huis ontrafelen en afrekenen met de demonen uit het verleden die zich in elk donker hoekje schuil lijken te houden.

Onze mening

John Boyne werd bekend met zijn boek ‘De jongen in de gestreepte pyama’ dat later ook verfilmd is. Dat boek speelde zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het Victoriaanse huis speelt in een heel andere tijd. Het Engeland van de 19e eeuw. John Boyne kan een verhaal  heel boeiend en indringend vertellen, met goed uitgewerkte karakters en dat doet hij ook in dit boek. Voor op het boek staat: Een meeslepende historische roman met een donker geheim. Historisch is het zeker, het boek geeft een mooi beeld van de tijd. Daarnaast is het ook echt wel griezelen. Het boek bevat de juiste ingrediënten voor een echt spookverhaal. Een jonge vrouw Eliza die als gouvernante gaat werken bij een afgelegen huis waar het spookt, met veel mist en chagerijnige bedienden. De sfeer in het boek doet een beetje denken aan die in het boek van Jane Eyre. Net als zijn boek: “De jongen in de gestreepte pyama” is het boek geschikt voor een brede leeftijdscategorie, het is zowel leuk  voor volwassenen als voor oudere kinderen. Misschien beter om het niet voor het slapen gaan te lezen.

302 pagina’s – Boekerij – oktober 2013

 

[bol_product_links block_id=”bol_52acce5013d67_selected-products” products=”9200000015345191,9200000015454014″ name=”vict” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”450″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Er is een geoptimaliseerder versie voor je mobiel (AMP). Open de mobiele versie.

Ook interessant
voeding tegen stress
Voeding die stress vermindert