rubriek.nl | contact | adverteren | disclaimer |    

RSI, PIJN IN HAND, ARM OF SCHOUDER

RSI (Repetitive Strain Injury) is de naam voor een verzameling van klachten die kunnen variëren van stijfheid, pijn en ontsteking van spieren, pezen, zenuwen en/of gewrichten.

De klachten kunnen variëren van lastig tot zo ernstig dat werken onmogelijk is. Als de klachten genegeerd worden kunnen deze zo verergeren dat ze chronisch worden.

 

Oorzaken

RSI wordt veroorzaakt door dezelfde bewegingen die vaak herhaald worden, waardoor bepaalde gebieden overbelast worden.

Het komt vaak voor bij mensen die lang achter de computer werken, maar ook bij muzikanten, of mensen die eenzijdig werk doen.

Het zijn niet alleen de vaak herhaalde bewegingen die de klachten veroorzaken. Het werken onder stress, waardoor de spieren extra worden aangespannen, het te lang doorgaan zonder nemen van pauze en verkeerde houding zijn mede verantwoordelijk.

Ook je persoonlijkheid kan een rol spelen. Ben je een type dat perfectionistisch is alles zelf en alles goed wil doen, dan heb je meer kans op dit soort klachten.

 

Voorkomen is beter

Als je pijn voelt is dat een signaal van je lichaam dat er iets mis is. Eigenlijk zou je je zo bewust moeten zijn van de signalen die je lichaam geeft dat je bij de eerste ongemakken je maatregelen neemt.

Het verbeteren van je houding, het op tijd ontspannen van je spieren en pauzes nemen kunnen je een hoop ellende besparen. Helaas valt het in de praktijk niet altijd mee om gewoonten te doorbreken.

 

Wat kun je doen?

Allereerst zou je goed naar je houding moeten kijken. Is de hoogte van je stoel en tafel goed. Er bestaan hulpmiddelen zoals aangepast meubilair, muizen en toetsenborden om je hierbij te helpen.

Leer jezelf aan om met rechte rug te zitten, zit recht, niet gedraaid, met je beide voeten op de vloer. Laat je schouders losjes hangen.

Als je met een toetsenbord werkt, dan mogen je polsen niet op de tafel rusten als je typt.

Doe geen dingen waarvan je eigenlijk weet dat ze niet goed zijn: telefoneren met de hoorn tussen schouder en kin geklemd enz.

Let op de temperatuur van je werkruimte. Ruimten met airco zijn vaak (te) koud en koude spieren zijn gevoeliger voor klachten.

Heb je liever een geheugensteuntje installeer dan een programma op je computer dat je aangeeft dat het tijd is te pauzeren of je zelfs oefeningen laat doen.

 

Wat kun je nog meer doen?

Algemene maatregelen die je zou kunnen nemen zijn:

 

Yoga, pilates

Zowel als je klachten hebt of om ze te voorkomen zou je kunnen deelnemen aan een bewegingsprogramma zoals yoga of pilates. Hierdoor verbetert je houding, je spieren worden sterker en je wordt je beter bewust van je spieren.

 

Massage

Er zijn bedrijven die hun werknemers een massage aanbieden tijdens werktijd. Maar je kunt ook zelf een massage regelen. Het voordeel van massage is dat je spieren ontspannen, de afvoer van afvalstoffen en de doorbloeding wordt gestimuleerd.


 

het is allemaal de schuld van je hormonen

huismiddeltjes bij griep en verkoudheid

koud he

powernap: fit in een kwartierblz 1 van 1
Pearl
Ik heb ook al een aardige tijd enorme pijn in mijn linkerarm. Het lijkt wel op zenuwpijnen. Wat wil ik er graag van verlost worden. Maar hoe?
Linda
Ik heb last van mijn linkerarm, maar ik ben rechts. Dus muisarm lijkt me ook raar. Pijn verschuift in de bovenarm. heb al injectie in schouder gehad. Kan niet slapen op de linkerkant.
annelies Boschmann
RSI of muisarm wordt meestal gezocht op kantoren.
Ik heb een RSI arm,die heb ik als postbode opgelopen door eenzijdig gebruik van mijn postarm kerstdrukte etc.
 

 

volg rubriek op facebook volg rubriek op twitter rss feed rubriek
weerstand verhogen je weerstand verbeteren
   
glas wijn calorieen

hoeveel calorieen zitten er in wijn?

   

de gezondste salade

   
stemming slaat om

last van stemmingswisselingen?


   
blauwe bes

je lever ontgiften

   

afvallen, zo lukt het niet

 
   

alle rubrieken

alle onderwerpen gezondheid

sitemap

nieuwsbrief

prijsvragen

forum

 
Aangepast zoeken
 
 
1.

Lijst met superfoods

2.

Geld besparen

3.

Wat doe je tegen keelpijn?

4.

Hoe kook je een ei?

5.

Trend kapsels

 
 
 

MAKEUP

Eyes Lips Face