rubriek.nl | contact | adverteren | disclaimer |    

KRUIDEN ALS NATUURLIJK AFSLANKMIDDEL

Pas altijd op met gebruik van kruiden als je geneesmiddelen gebruikt, en ook hier geldt: overdaad schaadt.De volgende kruiden kunnen, ieder door hun eigen specifieke eigenschappen behulpzaam zijn bij het afvallen.

Cayennepeper

Gebruikte delen: de vrucht

Cayennepeper, ook bekend als cayennepoeder is een stimulerend middel. Het heeft een opwekkend, samentrekkend, bloedzuiverend en bacteriëndodende werking. Het is vochtafdrijvend en goed voor de bloedsomloop, stimuleert het hart, heeft een positieve werking op de elasticiteit van de aderen en slagaderen helpt de bloeddruk te reguleren en verstoppingen in de slijmvliezen te verhelpen.

Je kan cayennepeper in poedervorm kun je als smaakmaker toevoegen aan gerechten, maar het is ook verkrijgbaar in capsules.

 

Paardenbloem (Taraxacum vulgare )

Ja, dit gaat over de gewone huis en tuin paardenbloem.

Gebruikte delen: De verse en de gedroogde wortels en de jonge plant in het voorjaar. Over de werkzame stoffen van de paardebloem is nog niet veel bekend. De plant bevat melksap en in grotere hoeveelheden het koolhydraat inuline. De plant prikkelt de spijsverteringsklieren, speciaal lever en alvleesklier, tot versterkte afscheiding. Verder werkt het vochtafdrijvend en is licht laxerend.

De jonge blaadjes kunnen in het voorjaar gegeten worden in een salade, ook de bloemen kan men eten. Het witte melksap is licht giftig, het zit in alle bovengrondse delen. Het is ook verkrijgbaar in capsules, dat is misschien het veiligst.

 

Gember

Gebruikte delen: de wortel

Gemberwortel is al eeuwen bekend in India en China om zijn geneeskracht.

Gemberwortel stimuleert de spijsvertering doordat het de galafscheiding bevordert, het helpt de darmen te reinigen. En het heeft een verwarmende werking op het lichaam waardoor de stofwisseling versnelt en meer energie verbrand wordt.

Te gebruiken als thee, of als smaakmaker in gerechten.

 

Witte wilgenbast (Salix Alba)

Gebruikte delen: bast

White Willow ( Witte wilg ) groeit met name in centraal Zuid Europa alswel in Noord Amerika. Net als bij de meeste bomen worden de medicinale stoffen in de bast gevonden.

Van de Latijnse naam Salix Alba is de naam "acetylsalicylzuur", oftewel ( aspirine ) afgeleid. Het werd aanvankelijk gebruikt bij koorts, hoofdpijn en reumatische klachten.
Verder stimuleert dit kruid de werking van het zenuwstelsel waardoor het lichaam wordt aangezet tot meer vetverbranding.

Deze stof wordt veel gebruikt in afslankproducten en is niet als zelfstandig product verkrijgbaar. Voor het gebruik en de aanbevolen dosering dien je de gebruiksaanwijzing van het product, waar deze stof in verwerkt zit, te lezen.

 

Guarana

Gebruikte delen: zaden


De zaden van de Guarana plant uit Zuid-Amerika bevatten een stof die sterk lijkt op Cafeïne die bekend is om het oppeppend effect. De stof in Guarana, tetra methylxanthine, werkt alleen anders dan cafeïne. Het geeft geen snelle, korte energie boost, maar geeft langzame afgifte die uren voortduurt.

De stof stimuleert de de stofwisseling en de vetverbranding en onderdrukt de eetlust.

Het is te gebruiken als thee (guarana thee) en is te koop in capsules als onderdeel van afslankpreparaten.

 

Ginseng

Gebruikte delen: wortel

Er zijn verschillende plantensoorten, zoals de Amerikaanse, Koreaanse en Siberische Ginseng. In China wordt het kruid al eeuwen geroemd om haar versterkende werking op allerlei gebied zowel lichamelijk als geestelijk. Sinds enkele jaren in het Westen ook gewaardeerd om de stimulerende werken en als hulpmiddel om stress situaties het hoofd te bieden, die ook bij afvallen kunnen voorkomen.

Kan als kruidenthee gedronken worden of als capsules ingenomen. Er zijn Ginseng capsules te koop, maar het komt ook veel als onderdeel voor.

 

afvallen, zo lukt het niet

diƫten vergelijken

drie dagen dieet

geen dieet, toch afvallenblz 1 van 1
stsmeets
salix alba is tegenwoordig als zelfstandig product te krijgen.
yvonne
Hallo.
IK heb veel over kruiden gelezen.
Maar nooit iets goeds gevonden voor wisselende stemingen en overgangs klachten die behoorlijk aan wezig bij mijn zijn .
Ben 54 jaar oud en heb al heel erg lang last van deze kwaal ben bij mijn huis arts geweest en hij wilde mijn hormoon pillen geven maar zou dan op latere leeftijd kangker van krijgen .
En dat is niet de bedoeling .
kunt u mijn vertellen wat hier goed voor is welke kruiden moet ik kopen graag u reactie . Met vriendelijke groet Yvonne Toornent
 

 

volg rubriek op facebook volg rubriek op twitter rss feed rubriek
weerstand verhogen je weerstand verbeteren
   
glas wijn calorieen

hoeveel calorieen zitten er in wijn?

   

de gezondste salade

   
stemming slaat om

last van stemmingswisselingen?


   
blauwe bes

je lever ontgiften

   

afvallen, zo lukt het niet

 
   

alle rubrieken

alle onderwerpen gezondheid

sitemap

nieuwsbrief

prijsvragen

forum

 
Aangepast zoeken
 
 
1.

Lijst met superfoods

2.

Geld besparen

3.

Wat doe je tegen keelpijn?

4.

Hoe kook je een ei?

5.

Trend kapsels

 
 
 

MAKEUP

Eyes Lips Face