rubriek.nl | contact | adverteren | disclaimer |    

BLIJF GEMOTIVEERD

Je kent het wel, je bent vol goede moed en voornemens begonnen aan fitness, sport of gewoon meer bewegen, en na een paar weken komt het er niet meer van.

 

Volhouden

Veruit het moeilijkste is dan ook om vol te houden en gemotiveerd te blijven. Het blijft moeilijk als je moet kiezen tussen lekker thuis op de bank blijven zitten of in het donker door weer en wind naar de sportschool te gaan. Of als je al een paar weken bezig bent en je merkt, laat staan ziet, enige verandering. Dan bekruipt je al snel het gevoel van waarom zou ik eigenlijk.

 

Hoe hou je vol?

Het begint eigenlijk al bij het kiezen van je activiteit. Krijg je bij de woorden joggen, fietsen cardio-fitness enz. al een gevoel van niks voor mij, vergeet dan niet dat wandelen, dansen en tuinieren ook prima vormen van lichaamsbeweging zijn. Begin ook niet te enthousiast. Bouw het langzaam op. Als je de eerste keer te hard van start gaat en je de dagen daarna moet herstellen van de spierpijn en uitgeputting, zal er waarschijnlijk niet snel een volgende keer komen.

 

Hoe vind je de tijd?

Vier keer in de week een half uur lijkt voor velen al snel een onhaalbare taak. Maar je kunt dat half uur ook opdelen in 3x10 of 2x15 minuten. Probeer het praktisch op te lossen. Misschien kan je je lunchpauze gebruiken om 15 minuten te wandelen. Iets eerder opstaan is misschien ook een optie, of klinkt dat weer te enthousiast?

 

Het is zo saai.....

Telkens het zelfde rondje lopen of fietsen is ook saai, probeer dus wat afwisseling aan te brengen. Ga je naar de sportschool kies dan telkens andere oefenapparaten. En doe je het thuis zet de hometrainer dan voor de TV en bekijk je favoriete serie vanaf je hometrainer. Wedden dat de tijd voorbij vliegt.

 

Maar ik merk niets

Had je gedacht dat de kilo's er af zouden vliegen of je conditie binnen twee weken top zou zijn, dan kun je wel eens bedrogen uitkomen. Je lichaam heeft tijd nodig om zich aan te passen. Spierkracht opbouwen kost tijd en afvallen ook. Snel afvallen is niet eens gezond. Vergelijk ook niet met anderen. Iedereen heeft zijn eigen tempo. Spiegel jezelf dus geen onrealistische resultaten voor. De doorzetter wint.


 

ben jij een uitsteller

doe niet zo lui

je bent wat je denkt

voorkom dat stress chronisch wordtblz 0 van 0
Er zijn op dit moment 0 berichten.

 

 

volg rubriek op facebook volg rubriek op twitter rss feed rubriek
weerstand verhogen je weerstand verbeteren
   
glas wijn calorieen

hoeveel calorieen zitten er in wijn?

   

de gezondste salade

   
stemming slaat om

last van stemmingswisselingen?


   
blauwe bes

je lever ontgiften

   

afvallen, zo lukt het niet

 
   

alle rubrieken

alle onderwerpen gezondheid

sitemap

nieuwsbrief

prijsvragen

forum

 
Aangepast zoeken
 
 
1.

Lijst met superfoods

2.

Geld besparen

3.

Wat doe je tegen keelpijn?

4.

Hoe kook je een ei?

5.

Trend kapsels

 
 
 

MAKEUP

Eyes Lips Face