rubriek.nl | contact | adverteren | disclaimer |    

positief denkenJE BENT WAT JE DENKT DAT JE BENT

1. Verander je houding

2. Een positieve houding maakt het hele verschil

 

Verander je houding

Voordat je je figuur verandert kan je beginnen met het veranderen van je instelling.

Je bent wat je denkt. Als je denkt dat je geen gewicht kan verliezen, dan is de kans groot dat het niet lukt, en als je denkt dat je nog wel dikker zal worden, zal dat ook nog wel gebeuren.

Als je negatieve dingen verwacht zal je geest proberen deze waar te maken. Dit werkt ook andersom. Dus denk positief en geloof er in en je geest zal manieren zoeken dit tot een succes te maken.

Waarom altijd zo negatief?

Omdat het een stuk makkelijker is om te denken dat het ons toch wel nooit zal lukken wat andere mensen wel lukt. Je hoeft dan de uitdaging niet aan en alles blijft lekker bij hetzelfde.

Makkelijk gezegd

Er bestaat geen twijfel over, we kunnen zeker de uitkomst van een situatie beinvloeden door hoe we denken. Maar het is makkelijker gezegd dan gedaan.

Wat we denken wordt bepaald door hoe we ons voelen. Het is moeilijk om positief over iets te denken als ons zelfvertrouwen er niet te best voorstaat.

Hieronder staan wat regels voor succes die je kunnen helpen je zelfvertrouwen een zetje te geven, anders tegen de dingen aan te kijken en je te stimuleren jouw ideëen of dromen te verwerkelijken.

Geloof in jezelf

Maar je moet er dan ook echt 100% in geloven dat je kunt bereiken wat je wilt of dat het je bijvoorbeeld zal lukken om af te vallen.

Gedraag je alsof

Is een prima manier om je zelfvertrouwen op te krikken. Denk aan het soort gedrag waar je bewondering voor hebt in een bepaalde situatie. Doe alsof je alle zelfvertrouwen van de wereld hebt. Je bent wat je denkt.

Relativeer

Het is belangrijk om je te realiseren dat niemand perfect is en niemand op alle gebieden succesvol is. Er zal ook altijd iemand zijn die slechter af is dan jij zelf. Probeer daarom te waarderen wat je hebt, wat je kan en je niet te laten leiden wat je nog niet kan of hebt.

Slechte tijden

Zie moeilijke perioden liever als een uitdaging dan als een onoverkomelijk probleem. Als je je klein laat krijgen door bepaalde situaties verlies je de controle. Hou zelf de macht in handen. Jij bepaalt hoe je die situaties laat verlopen. Heb er vertrouwen in dat je het tot een goed einde brengt.

Visualiseer

Stel jezelf in gedachten voor hoe je zal zijn, of hoe je je zal gedragen zoals je wilt zijn, slanker, gelukkiger, succesvoller, fitter. Stel jezelf een weg voor met bergen en dalen die je moet afleggen voordat je je doel bereikt. En stel je voor dat je kalm en zeker de bergen overgaat en je doel bereikt. Er is alleen zelf- vertrouwen nodig om je einddoel te bereiken.

Waardeer jezelf

Het is geen kwestie van ijdelheid, maar een kwestie van acceptatie van al je goede en slechte punten. Al deze punten dragen bij aan de persoon die je bent.

Wat gebeurd is, is gebeurd

Zie fouten niet als mislukkingen, maar als iets waardoor je geleerd hebt. Probeer het opnieuw met een iets andere of makkelijker benadering. Geef het niet op.

Jij beslist

Hoe vaak laat je je niet beinvloeden door anderen, door wat andere zeggen of denken. Anderen mogen zeggen en denken wat ze willen maar jij doet en weet wat jij wilt en kunt. Laat je daar niet vanaf brengen.


 

eerste hulp bij stress - 10 tips

exotische massages

heb je het druk, of maak je je druk?

hoog sensitieve personen

ik ben zo blij

jaloers? laat je niet gek makenblz 0 van 0
Er zijn op dit moment 0 berichten.

 

 

volg rubriek op facebook volg rubriek op twitter rss feed rubriek
weerstand verhogen je weerstand verbeteren
   
glas wijn calorieen

hoeveel calorieen zitten er in wijn?

   

de gezondste salade

   
stemming slaat om

last van stemmingswisselingen?


   
blauwe bes

je lever ontgiften

   

afvallen, zo lukt het niet

 
   

alle rubrieken

alle onderwerpen gezondheid

sitemap

nieuwsbrief

prijsvragen

forum

 
Aangepast zoeken
 
 
1.

Lijst met superfoods

2.

Geld besparen

3.

Wat doe je tegen keelpijn?

4.

Hoe kook je een ei?

5.

Trend kapsels

 
 
 

MAKEUP

Eyes Lips Face