superfood recepten

Superfood recepten

In dit nieuwe boek van Jesse van der Velde en Annemieke de Kroon lees je alles over superfoods en krijg je recepten en ideeën om ze in gerechten te gebruiken.

Wil je gezonder eten, dan biedt het boek Superfood Recepten je een bron van informatie en geeft ook inzicht hoe je het moet aanpakken. Het boek begint dan ook met 10 regels voor een gezond voedingspatroon en een waarschuwing om niet van de ene dag op de andere helemaal op de gezonde toer te gaan en alle regels tegelijk te gaan volgen. Dat gaat niet lukken en dat hou je niet lang vol. Kleine aanpassingen in je voedingspatroon en die steeds verder uitbreiden geven de beste kans op blijvend succes.

Nuttige informatie

Die 10 regels die je helpen naar een gezonder voedingspatroon bieden ook een hoop informatie, over vitamine tekort en symptomen, over de pH-waarde van je bloed en welke voeding je kunt eten om een gezonde waarde te houden, over de meest verontreinigde groenten en fruit. Informatie waar je iets aan hebt dus.

Gooi weg uit je keuken

Iets minder leuk is om te lezen wat je allemaal weg zou moeten doen uit je keuken om gezonder te gaan eten. Daar valt bijna alles onder wat door de meesten als ‘lekker’ en soms zelfs als gezond wordt beschouwd. Voorbeelden zijn natuurlijk frisdranken, snoep, koek, chips maar ook koffie, pindakaas, brood, pasta, appelstroop, vruchtensappen en yoghurt. Er wordt ook aangegeven waardoor je het kan vervangen.

Superfoods en hoe je ze gebruikt

Na wat informatie over welke superfoods geschikt zijn bij welk doel of welk persoon, volgt uitgebreide informatie over verschillende superfoods. En dan op ongeveer de helft van het boek volgen de superfood recepten. Te beginnen met superfood ontbijtjes, zoetige tussendoortjes, hartige tussendoortjes, lunch & salades, smoothies & slowjuice sappen, diners en toetjes.

Het boek

Het boek ziet er prettig en verzorgd uit met mooie foto’s van de superfoods en gerechten. Zoals gezegd geeft het boek je veel nuttige informatie en is daarom ook geschikt als naslagwerk om af en toe eens wat na te kijken. En, het is natuurlijk super handig om niet alleen te weten welke superfoods er zijn, maar ook te zien hoe je ze kunt toepassen in gerechten. De recepten zijn origineel en de meesten lijken erg smakelijk. Maar voor de gemiddelde mens die gewend is ‘gewoon te eten’ met brood, pasta en aardappelen, zal het wel een hele omslag zijn. Voor de boodschappen zul je niet voor veel superfoods niet bij de gewone supermarkt terecht kunnen, maar naar de natuurvoedingswinkel moeten gaan.

Alle recepten zijn zonder E-nummers, vrij van witte suiker en kunstmatige suikers, lactosevrij en glutenvrij.

Jesse van der Velde en Annemieke de Kroon

Jesse van der Velde is superfoodspecialist en verjongingscoach. Eerder schreef hij Voor altijd jong. Annemieke de Kroon is gepassioneerd kok en hormoonfactortrainer.

[bol_product_links block_id=”bol_54117e71e84cc_selected-products” products=”9200000015355048″ name=”su” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *