Pink Ribbon armband

Borstkanker, een onderwerp waar je liever niet over nadenkt, maar waar zoveel mensen direct of indirect toch mee te maken krijgen.

Jonge vrouwen

Oktober is Borstkankermaand. Dit jaar wordt er in het bijzonder aandacht gevraagd voor vrouwen jonger dan 45 jaar die met de ziekte te maken krijgen. Het aantal jonge vrouwen dat met borstkanker geconfronteerd wordt is dan relatief klein, maar de ziekte is vaak agressiever, sociaal ingrijpender en de kans op terugkeer groter. En behalve met de ziekte, krijg je ook nog met andere vragen en problemen te maken: Kun je nog wel kinderen krijgen? Hoe vertel je je kinderen dat je borstkanker hebt? Wat doet het met je relatie?! Kun je nog werken? Kun je nog een hypotheek of verzekering krijgen? De precieze cijfers vind je op cijfersoverkanker.nl.

Steun het onderzoek

Net als andere jaren vraagt Stichting Pink Ribbon in de maand oktober steun voor de financiering van onderzoeksprojecten. Je kunt bijvoorbeeld donateur worden op de site van Pink Ribbon. Maar er zijn ook diverse sierraden te koop in de Pinkribbon Shop waarvan een deel van de opbrengst naar onderzoek gaat. Dit jaar heeft juwelenontwerpster en beeldend kunstenaar Bibi van der Velden een armband ontworpen.

armb2

Koop een armband of lintje

De armband is voorzien van een oog. Het oog staat symbool voor de bewustwording rondom borstkanker en letterlijk oog hebben voor de patiënt. Maar ook voor het af en toe willen sluiten van de ogen, de bezinning in het leven. De opbrengsten van de verkoop van de armband en het lintje gaan naar noodzakelijke onderzoeksprojecten voor deze specifieke groep vrouwen.

De Armband kost € 9,99, en dan doneer je € 4,26. Je koopt ‘m bij Bruna, C&A, DA, Mooi parfumerie, Service Apotheken, Shoeby, wehkamp en op www.pinkribbon.nl/shop. Het lintje kost € 3,- en dan doneer je € 2,-. Je koopt deze bij Bruna, DA en op Pink Ribbon.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *