libido boost vitaminen

Geef je libido een boost met deze vitaminen en mineralen

Als je libido even niet meer is wat het was, dan wil je natuurlijk dat het zich zo snel mogelijk herstelt. Vermoeidheid, stress of een tekort aan vitaminen en mineralen kunnen daar een oorzaak van zijn. Soms heeft je lichaam wat hulp bij nodig om er weer bovenop te komen. Je hebt tenslotte een gezond lichaam nodig om een gezonde seksdrive te hebben.

Hieronder lees je welke vitaminen en mineralen invloed hebben op je libido en welke rol ze daarbij spelen. Eet meer van de genoemde voedingsmiddelen of neem een supplement.

Vitamine A

Vitamine A is belangrijk voor de hormoonproductie van zowel mannen als vrouwen. Voor een regelmatige cyclus bij vrouwen is vitamine A noodzakelijk. Voor mannen is vitamine A belangrijk voor de spermaproductie.

Vitamine A vind je bijvoorbeeld in:

kool, wortel, chilipepers, grapefruit, meloen, watermeloen, verse of gedroogde abrikozen, Romaine sla, mango, spinazie, tomaat en zoete aardappel.

Vitamine B

Een verminderd libido kan te maken hebben met een tekort aan vitamine B. Vitamine B zorgt ervoor dat je voldoende energie hebt. Vitamine B helpt je bovendien om je zenuwstelsel gezond te houden. En ook niet onbelangrijk, bij je gemoedstoestand. Met name de B vitamines B3, B6 en B12 zijn belangrijk.

Vitamine B vind je bijvoorbeeld in:

volkoren producten, zuivel, vlees, vis en eieren.

Vitamine E

Vitamine E stimuleert de bloedsomloop en zorgt voor de toevoer van bloed en zuurstof naar je geslachtsorganen. Verder speelt het een rol bij de productie van hormonen die belangrijk zijn voor je libido. Niet onbelangrijk is verder dat vitamine E veroudering tegengaat en je jong en vitaal houdt.

Vitamine E vind je bijvoorbeeld in:

eigeel, spinazie, zoete aardappel, walnoten, asperge, broccoli, tomaten, gerookte zalm en volkoren producten.

Magnesium

Magnesium is goed voor de gemoedstoestand en heeft een gunstige invloed op de geestelijke balans. Het draagt ook bij aan de belangrijke hersenfuncties zoals het concentratievermogen, leervermogen en het geheugen. Ook voor geestelijke energie en tegen stress. Stress is natuurlijk funest voor je libido en je seksleven. Als je voor een supplement kiest, neem dan een vorm die goed opneembaar is zoals magnesium citraat.

Magnesium vind je bijvoorbeeld in:

amandelen gezond

volkoren granen, bananen, groene bladgroenten, avocado, lijnzaad, amandelen, cashewnoten, sesamzaad.

Foliumzuur

Foliumzuur is vooral belangrijk als je zwanger wilt worden en voor de vroege ontwikkeling van het ongeboren kind.

avocado

Foliumzuur vind je bijvoorbeeld in:

Amandelen, avocado, pinda’s, zonnebloempitten, bloemkool, bieten, mais, wortelen.

Selenium

Selenium is vooral belangrijk voor de spermaproductie en dus voor mannen. Een normaal selenium gehalte is belangrijk voor je viriliteit.

Selenium vind je bijvoorbeeld in:

paranoten, tonijn, zonnebloempitten, kip, kalkoen en eieren.

Zink

Zink draagt bij aan een normale hormoonhuishouding. Zo helpt zink het testosterongehalte in het bloed normaal te houden. Ook is zink goed voor de vruchtbaarheid

Zink vind je in:

oesters (geen wonder dat oesters bekend staan als afrodisiacum), zalm, pure chocolade, spinazie, eigeel, pinda’s, lijnzaad en bruine rijst.

Lees ook: top-10 voeding met de meeste zink

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *