Wie wil er nou niet een paar kilootjes kwijt? En dan graag zonder er al te veel moeite voor te doen en zeker geen honger te lijden.

Het aanbod om de nieuwe Etos maaltijdvervangers te testen kwam dus helemaal goed uit. De Etos maaltijdvervangers bestaan uit twee producten: maaltijdrepen en maaltijdshakes. Beide zijn in verschillende smaken verkrijgbaar. Dus aan de slag!

etos2

 

Een maaltijdshake is zo gemaakt

Voor de shake heb je alleen magere melk nodig. Je doet 250 ml melk in de shakebeker met een zakje van de maaltijdshake. Even schudden en je hebt al gelijk best een dikke milkshake die eigenlijk gewoon smaakt zoals je van een milkshake verwacht. Zoet en romig met een iets zoutige nasmaak. Vooral de smaak café latte is erg geslaagd. Het is een behoorlijke beker vol en na het drinken ervan heb je echt wel het idee dat je maag gevuld is. De shake bevat per portie:

  • 200 kcal (12%)
  • 2,5 gram vet (3,4%)
  • 0,6 gram verzadigd vet (3,2)
  • 23 gram suikers (26%)
  • 0,6 gram zout (10%)

Het percentage erachter geeft het percentage aan dat je met de shake binnen hebt gekregen van de hoeveelheid die dagelijks aanbevolen wordt. Als je bekijkt hoeveel vitaminen en mineralen je binnenkrijgt met een portie shake, dan zie je dat je al gauw ruim een derde tot de helft van alle belangrijke stoffen hebt binnen gekregen.

 

etos4

Etos maaltijdrepen

De Etos maaltijdrepen zijn er in de smaken pinda-nougat en chocolade. Het zijn behoorlijke repen en ze lijken wat grootte en smaak betreft wel wat op de gewone snackrepen. Iets minder zoet misschien. Natuurlijk bevatten deze maaltijd vervangende repen wel voldoende voedingsstoffen, vezels, vitaminen en mineralen. Wat zit er in?

  • 230 kcal (12%)
  • 8,0 gram vet (11%)
  • 12 gram suikers (14%)
  • 0,5 gram zout (7,5%)

 

Conclusie

De Etos maaltijdvervangers zijn ontzettend makkelijk in het gebruik en smaken verrassend goed. Je moet wel een beetje van zoetigheid houden natuurlijk. Je kunt ze eigenlijk op twee manieren gebruiken. Om af te vallen, dan vervang je twee maaltijden per dag door maaltijdvervangers. Dus bijvoorbeeld het ontbijt door een reep en de lunch door een shake. Maar ook gewoon voor het gemak. Zelf vind ik het bijvoorbeeld een ideale oplossing als je eens iets calorierijks wilt koken voor de kinderen, dat je zelf liever niet eet omdat je op je gewicht let. Of als je gewoon te druk bent om iets te eten te maken. Want juist dan pak je snel iets waar je later spijt van krijgt. Als je dan zo’n reep of shake neemt, heb je toch het idee dat je op een makkelijke manier iets voedzaams binnenkrijgt, zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen.

 

Prijs

Voor een Etos maaltijdreep betaal je € 1,29 per stuk en voor 10 maaltijdshakes € 5,99 doosje (adviesprijs). Dat is dus nog geen 60 cent per shake. Wil je er een maaltijdshakebeker bij? Daarvoor betaal je eenmalig € 2,49.

Van 20 januari t/m 2 februari 2014 zijn ze in de aanbieding. Twee dozen maaltijdshakes voor  € 10,00 en twee repen voor  € 2,00.

Klik hier voor meer informatie.