verzwaringsdeken tegen winterdipje

Een verzwaringsdeken om je winterdipje te verslaan

Een verzwaringsdeken: het beste cadeau voor jezelf om je winterdipje te verslaan

Naargelang het einde van het jaar nadert en de dagen korter worden, kunnen we last krijgen van een winterdipje – een gevoel van melancholie, angst en wanhoop. Sommige mensen kunnen zells lijden aan een seizoensgebonden affectieve stoornis (S.A.D.), of winterdepressie. Je wilt de hele tijd slapen, hebt weinig tot geen motivatie en niets lijkt je tevreden te stellen. Maar wanhoop nog niet, want er bestaan manieren om deze ellendige momenten wat draagbaarder te maken door goed voor jezelf te zorgen. Of, beter gezegd, je slaap te verbeteren door een zware deken te gebruiken.

Symptomen van een winterdipje

Je hebt vast wel al van een winterdipje gehoord, maar het kan voor verschillende mensen een verschillende betekenis hebben. Voor sommigen houdt een winterdipje in dat ze meer angst ervaren over het naderende einde van het jaar en de feestdagen.

Anderen kunnen ‘de winterblues’ ervaren als een zich herhalend subtype van een ernstige depressie of bipolaire stoornis, bekend als seizoensgebonden affectieve stoornis (S.A.D.), die de meeste mensen tijdens de herfst en de winter treft. De symptomen lijken op die van een gewone depressie, met één verschil: ze treden alleen op tijdens donkere, koude winterdagen en -nachten.

Mensen met een winterdipje kunnen last hebben van de volgende symptomen:

  • Je doet alles langzamer dan gewoonlijk
  • Je hebt ’s ochtends moeite met opstaan
  • Je voelt je constant moe
  • Je voelt je vaak verdrietig of down
  • Je kunt je moeilijk concentreren op je werk
  • Je blijft liever alleen thuis dan een lawaaierige avond met vrienden door te brengen
  • Je slaapt anderhalf tot 2 uur langer dan gewoonlijk

Slaap onder een verzwaringsdeken om je winterdip te verlichten

Zelfs als je langer slaapt tijdens de winter, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je diep en rustig slaapt. Een van de laatste nieuwe trends om de strijd aan te gaan met je winterdip, is onder een zwaartedeken slapen.

Verzwaringsdekens brengen niet alleen warmte, ze helpen ook om stress en angst te verlichten. Hoe is dat mogelijk? Wanneer je onder een verzwaarde deken slaapt, voel je een zachte druk die je lichaam helpt serotonine en melatonine aan te maken en het effect van een knuffel creëert. Daardoor ontspan je automatisch, word je rustiger en val je sneller in slaap.

The NAP Lab, opgericht in Zweden in 2019, heeft zich met behulp van slaapwetenschap beziggehouden met de productie van verzwaringsdekens die niet alleen de kwaliteit van je slaap verbeteren – maar ook die van je leven. Het gebruik van een verzwaringsdeken geeft je de mogelijkheid om wakker te worden met een geweldig humeur, vol kracht en energie, en om gedurende de dag productiever en efficiënter te zijn.

gebreide verzwaringsdeken

Wat is de beste verzwaringsdeken?

Met een steeds groeiende productenaanbod bestaande uit de verzwaringsdeken, de gebreide deken, Sleepy Sheepy verzwaringsdeken voor kinderen en de koele Tencel-deken biedt The NAP Lab natuurlijk comfort en gebruiksvriendelijke remedies om de nachtrust van zowel kinderen als volwassenen te bevorderen.

Velen gebruiken de verzwaringsdekens van The NAP Lab om stress en slaapproblemen aan te pakken. Door het voordelige effect op het zenuwstelsel, is een verzwaringsdeken nuttig voor stoornissen zoals concentratiestoornissen en hyperactiviteit.

Je kunt de verzwaringsdekens ’s nachts gebruiken om je nachtrust te verbeteren, maar ook gedurende dag wanneer je behoefte hebt aan een dutje. The NAP Lab heeft zijn verzwaringsdekens zo gemaakt dat je stijlvol een siësta kunt inlassen. Nooit echt goed geweest in dutjes? Word een echte expert met de gebreide verzwaringsdeken: het ontwerp is een ideale metgezel op de bank.

Verzwaringsdeken: hoeveel moet het wegen?

De verzwaringsdekens van The NAP Lab wegen 5 tot 11 kilogram. Houd er bij het kiezen van je eigen deken rekening mee dat zwaarder niet altijd beter is. Om ten volle van de voordelen van je verzwaringsdeken te genieten, moet het ongeveer 10% van je lichaamsgewicht wegen.

Heb je het nog nooit uitgeprobeerd en wil je eerst een verzwaringsdeken testen? Maak je dan geen zorgen. Bij The NAP Lab krijg je de kans om de verzwaringsdeken 30 nachten langs thuis te testen. Als je slaap tijdens de proefperiode niet verbetert, stuur ons dan het product terug en betaal enkel de retourkosten.

Heb je al zin om jezelf in een verzwaringsdeken te rollen, neem dan zeker een kijkje op de website van The NAP Lab en kies er je perfecte metgezel voor de winter. We raden je aan om dit in de week van 22 tot 29 november te doen, want The NAP Lab houdt dan een geweldige uitverkoop voor Black Friday met heel aantrekkelijke prijzen. Dit is ook een geweldige kans voor wie nog geen kerstcadeau voor familie of vrienden heeft gevonden

Nieuwsbrief