cannabisolie

De voordelen van cannabisolie

Je hoort de voordelen van cannabisolie steeds vaker voorbij komen; en steeds meer mensen hebben dan ook een flesje cannabisolie op het nachtkastje staan. Maar wat zijn de voordelen van deze natuurlijke olie ook alweer? We hebben ze nog even voor je op een rijtje gezet.

1. Minder stress

Je koopt een flesje cannabisolie voor verschillende redenen, en één van de meest voorkomende redenen is stress. Met name langdurige stress heeft natuurlijk een flinke impact op je leven en is daarnaast ook nog eens erg slecht voor de gezondheid. De cannabis olie bevat specifieke ingrediënten die de stress minder heftig aan laten voelen en ervoor zorgt dat je jezelf wat rustiger voelt. Hierdoor kan cannabisolie ook ingezet worden om psychische klachten zoals angst of depressie te verminderen.

2. Beter slapen

Door de rustgevende en ontspannende werking die cannabisolie heeft, werkt het ook voor een goede nachtrust. Slechte slapers zweren dan vaak ook bij het gebruik van cannabisolie om makkelijker in slaap te komen. De olie zorgt ervoor dat je meer rust in zowel je lichaam als je hoofd ervaart, en hierdoor makkelijker in slaap valt.

3. Bestrijden van pijn

Nog een voordeel van cannabisolie is het feit dat het pijnstillend werkt. Dit maakt het een ideaal middel tegen zaken zoals bijvoorbeeld migraine. Naast de pijnstillende werking heeft het ook een ontstekingsremmende werking: en dat maakt het simpelweg gewoon goed voor je lichaam!

Naast het stillen van pijnen zoals migraine zou cannabisolie ook kunnen helpen bij het stillen van chronische pijn.

4. Het is natuurlijk

Niet alleen is cannabisolie breed inzetbaar: het is ook nog eens helemaal natuurlijk. Alle ingrediënten in de olie zijn afkomstig uit de natuur en worden over het algemeen biologisch geproduceerd. Dat maakt het in tegenstelling tot pijnstillers zoals Ibuprofen een fijn, natuurlijk geneesmiddel.

5. Ook voor uitwendig gebruik

Naast de positieve impact op lichaam en geest heeft cannabisolie ook een goede impact wanneer het om uitwendig gebruik gaat. Zo houdt het bijvoorbeeld huid en haar gezond en zou het zelfs rimpels kunnen verminderen!

6. Inzetbaar tegen epilepsie

Cannabisolie zou epilepsie patiënten van hun aanvallen af kunnen helpen; er is dan ook niet voor niets zelfs een farmaceutische variant beschikbaar!

7. Het helpt tegen misselijkheid

Patiënten die chemotherapie ondergaan kunnen vaak last hebben van  heftige misselijkheid. Cannabisolie kan hier een positieve impact op hebben en de misselijkheid en het overgeven tegengaan.

Zoals je ziet heeft cannabisolie maar genoeg gezondheidsvoordelen. Waar gebruik jij de olie voor?

Nieuwsbrief