de snelle superfood chef

De snelle superfood chef

Koken met gezonde, verse ingrediënten kost tijd. Een boek met snelle én gezonde recepten lijkt daarom een goed idee.

Jesse van der Velde en Annemieke de Kroon die al eerder met het boek Superfoodrecepten kwamen, hebben nu zo’n boek geschreven. 80 Heerlijke, gezonde recepten voor elk moment van de dag. De recepten zijn glutenvrij, lactosevrij, E-nummervrij en suikervrij. Na een korte introductie over de reinigende werking die superfoods op je lichaam hebben, volgt een hoofdstuk met advies over hoe je je immuunsysteem kunt ondersteunen met voeding en hoe je zorgt voor een gezonde darmflora. Een volgend hoofdstuk legt uit hoe anti-oxidanten kunnen helpen tegen veroudering. Na de uitleg wat goede energieboosters en koffievervangers zijn en waarom jodium belangrijk is en hoe je het kunt aanvullen, volgen de 80 recepten.

sfc280 recepten

Te beginnen met smoothies. Kokosolie, kokoswater, hennepzaad, groenten, fruit en kruiden komen hierbij regelmatig terug als ingrediënt. Zo worden er ook een paar superfoodshotjes gegeven voor momenten dat je ze nodig hebt. Bijvoorbeeld: de Ontstresser, de Doordenker, de Antikoorts shot en de Verjongingsshot. Ook leuk: hoe je ijsjes maakt van superfood. En smuicies, drankjes waarbij je eerste een aantal ingrediënten door de juicer haalt en daarna combineert met ingrediënten in de blender.  Daar zitten zeker een paar interessante tussen. Zoals deze Limoncello smuicie waar ik wel benieuwd naar ben:

Limoncello ijsjes

180 g ananas
50 g spinazie
15 cm bleekselderij
2 golden delicious
1 geschilde limoen
3 cm komkommer

maak van bovenstaande ingrediënten een juice  en meng het dan met de

3 el eetrijpe avocado
1 tl gerstegraspoeder
handje ijsblokjes

Veel smoothies, ijsjes, smuicies, superfood-eiwitshakes, supersmoothie mugs en superfood toetjes. Wel nog een hoofdstuk salad jars met vijf saladerecepten in een potje, waarna het weer verder gaat met groene superfood smoothies, soepen, banaanmugs en een paar ontbijtideeën.

Het boek

Het boek ziet er mooi en verzorgd uit. De in het boek gegeven informatie over gezondheid en voeding lijkt nauwkeurig samengesteld en is onderbouwd met een aantal pagina’s geraadpleegde literatuur achter in het boek. De recepten zijn veelal origineel, en hoewel de foto’s van de gerechten er smakelijk uitzien, zullen ze niet bij iedereen in de smaak vallen. Het is echt een boek voor gevorderde gezonde eters. Je komt ook regelmatig ingrediënten tegen als bijvoorbeeld chlorella, spirulina, lucuma, tamari, carobepoeder en dat zijn toch producten die niet iedereen in huis zal hebben.

 

[bol_product_links block_id=”bol_54c7a32f510ea_selected-products” products=”9200000028985020″ name=”sf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”” cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Nieuwsbrief