alkaline kuur

De Alkalinekuur

De Alkalinekuur van Dr. S. Domenig. Ontzuur je lijf en word in 14 dagen slanker, energieker en gezonder.

Wat is de alkalinekuur?

De alkalinekuur is een reeks eenvoudige voedings- en leefregels die als doel hebben je spijsverteringssysteem in evenwicht te brengen en je lichaam weer naar zijn natuurlijke gezonde staat terug te brengen. Je vaak moe en lusteloos voelen, een opgeblazen gevoel kunnen volgens Dr. Stephan Domenig tekenen zijn dat je lichaam te veel zuur bevat. Door de alkalinekuur te volgen, kun je dit opheffen en voel je je weer vol energie. Je merkt al na twee weken resultaat, wat je leeftijd ook is. Heb je een hoge zuurgraad dan verouder je sneller. De kuur werkt daarom ook antiverouderend. Je verliest wat gewicht, je haar en huid gaan er van glanzen, je botten worden sterker, je krijgt een beter humeur, betere hersenfunctie en een sterker immuunsysteem.

Hoe wordt je lichaam te zuur?

Je lichaam verzuurt door een verkeerd voedingspatroon, maar ook door leefgewoonten zoals stress, slaapgebrek, milieuvervuiling, overmatig sporten en de leeftijd. In het boek lees je veel meer over de oorzaken en gevolgen van verzuring.

alkaline kuur

Wat moet je doen?

Het boek geeft precies aan wat je aan je levensstijl en voedingspatroon kunt veranderen. Je krijgt lijstjes van sterk en licht verzurende voeding zoals onder andere vlees, kaas, suiker, bloem, koffie en alcohol. En van alkalische voeding die je lichaam niet verzuurt zoals groenten, fruit, granen, gezonde vetten, kruiden en dranken. Na al die uitleg volgt een programma voor 14 dagen. Voor je voeding, voor beweging en ontspanning en je krijgt zelfs tips voor beautybehandelingen. Achterin het boek staan de recepten.

alk

Meet je vooruitgang

Wat wel bijzonder is aan dit boek, is dat je zelf kunt meten of je zuurgraad van je lichaam daalt. Daarvoor zijn strips toegevoegd achter in het boek die de pH-waarde van je lichaam meten. Dat kan je doen via speeksel of urine. De pH-waarde wordt uitgedrukt in een schaal van 1-14. De waarde 7 is neutraal, voor het menselijk lichaam is de ideale waarde 7,4.

Het boek

De Alkalinekuur is een mooi en duidelijk boek. Door de uitgebreide informatie en het programma van 14 dagen dat met recepten en al beschreven is, is het voor iedereen die wil, mogelijk om deze kuur te volgen en met de strips meteen te meten of het effect heeft.

Nederlands – 176 pagina’s – Spectrum – augustus 2014

[bol_product_links block_id=”bol_53ef44f108eac_selected-products” products=”9200000026533083″ name=”al” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

 

Nieuwsbrief