becel biologisch

8 Goede redenen om ook de nieuwe Becel Biologisch eens te proberen

Een geroosterde boterham, beschuit of cracker is zoveel lekkerder met een spread of een ander smeerproduct. Wat je er opsmeert moet in de eerste plaats lekker zijn én verder wil je natuurlijk ook weten wat erin zit. Becel heeft nu een nieuw smeerproduct: Becel Biologisch. Het is naast Bio, ook 100% plantaardig.

Smaak

Wij hebben Becel Biologisch geprobeerd en het heeft een hele neutrale smaak en is lekker romig en smeuïg. Maar er zijn meer redenen om het ook eens te proberen, want het….

1 …bevat minder verzadigd vet dan roomboter

Als je iets op je brood smeert, is het belangrijk dat er niet teveel verzadigd vet in zit. Zo bevat Becel Biologisch 18 gram verzadigd vet per 100 gram terwijl roomboter 51 gram verzadigd vet per 100 gram levert.

2…is goed voor het milieu

De meeste mensen zijn zich er wel van bewust dat we meer aan het milieu moeten denken. Wat minder vlees eten zou bijvoorbeeld helpen. Koeien dragen meer bij aan de CO2 uitstoot dan auto’s. Minder (melk)koeien, betekent minder CO2 uitstoot. Omdat Becel Biologisch 100 % plantaardig is past dat prima in dit plaatje.

3…is goed voor jou

Becel Biologisch is gemaakt van ingrediënten die afkomstig zijn van de biologische landbouw. Er zijn geen kunstmest of bestrijdingsmiddelen aan te pas gekomen.

4…bevat geen kunstmatige-kleur- en smaakstoffen

Becel Biologisch bevat geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen en het is vrij van conserveermiddelen. Dit zijn de ingrediënten:

Plantaardige oliën 70% (koolzaad (36%), palm (29%), zonnebloem (5%)*, water, geconcentreerd wortelsap (0,5%)*, zout (0,3%), emulgator (zonnebloemlecithine), voedingszuur (citroenzuur), natuurlijk aroma, vitamine A en D

*afkomstig van gecontroleerde biologische landbouw.

5…levert een aanzienlijke hoeveelheid omega-3

Omega-3 vetzuren zijn belangrijk om je cholesterol op peil te houden. Becel Biologisch levert 2,7 gram per 100 gram. De Gezondheidsraad adviseert 2 gram omega-3 per dag aan voor vrouwen en 3 gram voor mannen.

6…is geschikt als je vegan of vegetarisch eet

Omdat Becel Biologisch 100% plantaardig is, kan iedereen het eten. Ook als je vegan of vegetariër bent. In tegenstelling tot roomboter is Becel Biologisch niet van melk- of melkproducten gemaakt.

7…kan ook gebruikt worden om mee te bakken of te braden

Hoewel Becel Biologisch in eerste instantie bedoeld is om te smeren, kan je er ook mee bakken en braden. Dat komt door het hoge vetgehalte (70%).

8…is makkelijk smeerbaar

Heel belangrijk dat een smeerproduct makkelijk smeerbaar is als het uit de koelkast komt.

 

– sponsored story-