mondkapje

2 Tips voor het vinden van de juiste mondkapjes

In de corona tijd hebben mondkapjes hun nut een efficiëntie meer dan bewezen bij veel mensen. In sommige landen zijn mondkapjes nog nodig voor bepaalde activiteit of de reis er naar toe. Ook zijn bij steeds meer bedrijven het licht gaan branden op het gebied van mondkapjes bij hun personeel. En dan is er ook nog een kans dat er een nieuwe covid variant komt waardoor je de mondkapjes weer tevoorschijn kan toveren. Kortom genoeg redenen om ervoor te zorgen dat je een goed werkend en fijn zittend mondkapje in huis hebt.

Maar wanneer werkt een mondkapje nou echt goed?

Hieronder volgen 2 tips zodat jij een fijn mondkapje kan vinden die ook nog eens goed werkt. Ik ga je alles vertellen over mondkapjes dat je moet weten om er zeker van te zijn dat jij jouw ideale mondkapje vindt.

Tip 1: De juiste keuring

Wanneer je op zoek bent naar een goed werkend medisch mondkapje zal je moeten letten op de juiste keuringen. De keurmerken waarborgen de kwaliteit van de mondkapjes en geven daarmee een goed beeld of de mondkapjes wel of niet van hoge kwaliteit zijn als persoonlijk beschermingsmiddel. Medische mondkapjes ffp2 zijn mondkapjes van erg hoge kwaliteit.

De FFFP2 maskers zijn CE gecertificeerd en daarmee een geschikte keuze voor vele situaties. De mondkapjes zijn verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en aantallen, met oorbandjes of hoofdbandjes. Hierdoor kan jij de van hoge kwaliteit mondkapjes halen in de kleuren die jouw het beste uitkomen en in een maat die goed aansluit bij jouw hoofd waardoor het mondkapje niet te los maar ook niet te strak zit.

Tip 2: Het gebruik van de mondkapjes

Wanneer je de gewenste mondkapjes in huis hebt zal je ze ook nog correct toe moeten passen. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Je dient de mondkapjes namelijk na een bepaalde tijd, meestal zo’n vier uur, weg te gooien omdat de filter dan geen waarde meer toevoegt. Zo is het bijvoorbeeld niet de bedoeling dat je jouw mondkapje meerdere keren op en of zet met je blote handen. Aangezien je handen in de tussentijd overal komen voegt het mondkapje niks meer toe wanneer je deze met je handen meerdere keren op en af zet. Bovendien ontstaan er schimmels door het ademvocht wat in het mondmasker achterblijft, die wil je niet inademen.

Zorg dus dat je voldoende mondkapjes in huis hebt en dat je de mondkapjes niet onnodig op en af zet. Hoe meer mondkapjes je in huis haalt hoe goedkoper ze meestal per stuk worden. Je kan geschikte mondkapjes vinden in diverse winkels en online bij verschillende websites. Een geschikte online website is de medische zorgwinkel Medicamarkt. Hier heb je keuze uit een ruim aanbod aan mondkapjes die voldoen aan het keurmerk dat garant staat voor een hoge kwaliteit.

Nieuwsbrief