food art voor kinderen

Laat je kinderen fruit eten met food art

Laatst bijgewerkt:

Zijn je kinderen lastig met eten? Eten ze niet zo veel of niet genoeg gezonde dingen? Misschien lukt het met deze grappige presentaties.

Leuk om te maken voor je kinderen en het kan helpen als ze moeilijke eters zijn. Maak de bordjes als ontbijt, lunch of gezond tussendoortje met fruit. Je moet er wel wat extra moeite voor doen, maar de meeste bordjes maak je met gewoon wat stukjes fruit, boterhammen en kaas.

ff2

Lief bordjes voor meisjes

Aarbeien, plakjes banaan, bramen en amandelen heb je nodig om deze vlindertjes te maken.

bron

 

ff3

Familie Aardbei

Gemaakt met alleen aardbeien en blauwe bessen.

bron

ff4

Bananen pinguins

Zo leuk deze pinguins van banaan. In de chocolade gedoopt en de snaveltjes en pootjes zijn bemaakt van oranje smarties. De oogjes zijn zo te zien kant en klare decoratie oogjes van suiker. Je kunt ze bijvoorbeeld hier kopen.

bron

ff5

Gezonde lunch

Een gezonde lunch in de vorm van robots gemaakt van bruine boterhammen, plakjes komkommer als versiering. De benen zijn van watermeloen, maar zou je ook van rode paprika kunnen maken, de armen en hart van appel. Voor het hoofd is een toastje gebruikt met oortjes en mond van watermeloen of paprika en oogjes van rozijnen.

 

ff6

Schaapachtig ontbijt

De schaapjes voor dit ontbijt of gezond tussendoortje zijn gemaakt van huttenkäse. De kopjes, oortjes en pootjes van rode druiven. Het gras van kiwi’s en de lucht van mandarijn.

bron: instagram

ff7

Palmboom met vogels

Wat plakjes bleekselderij, een boomstam van een kaasstengel of soepstengel, twee zoute pretzels als takjes. De vogels zijn gesneden uit kaas, de pootjes lijken wan worst of salami gesneden, maar zou ook met ketchup kunnen. De oogjes zijn kant-en-klaar gekocht, zie de pinguins hier boven. De bladeren van de palmboom zijn peultjes en er naast ligt een papieren bakje met wat saus.

 

ff8

Angry boterhammen

Een broodjes door midden gesneden. Twee plakjes worst waarvan je de onderkant wegsnijdt, snaveltjes van kaas, stukjes olijf als wenkbrauwen en stukjes appel als oogjes. Wat sla en klaar zijn je angry birds.

bron

ff10

Boterham met fruit

Snijd de boterham schuin door midden. Snij van één deel een staart. Beleg de vis met aardbeien. Blauwe besjes als luchtbellen en wat frambozen en bieslook als versiering.

bron

ff12

Bert en Ernie van fruit

Zo leuk! Een halve mandarijn, met een framboos als neus (kan ook met cherrytomaatje), twee marshmallows en rozijnen als ogen en rozijnen als haar en klaar is Ernie. Voor Bert snij je een halve banaan, De neus van Bert en de oren van Ernie snij je van de schil van de mandarijn, maar je kunt ook wortel nemen of stukjes cornflakes.  Marshmallows als oogjes en rozijnen als haar. Een stukje cherry tomaat in monden voor extra rood.

ff11

Tropisch fruit

Van een mandarijn, een banaan en een kiwi maar je dit tropisch tafereel. Heeft je kind toch mooi genoeg fruit binnen.

bron: lovethispic.com

ff14

Cars boterham

Je hebt er misschien iets meer handigheid voor nodig. Snijd van een korst de bovenkant van de auto. Van een  gewone boterham de onderkant, wielen en spiegels. Versier met kaas en komkommer.

bron: instagram

leuk eten voor lastige eters

 Kattige rijstwafels

Heel makkelijk te maken. Besmeer rijstwafels met pindakaas. Maak oortjes van wortel, snuit van plakjes banaan. Neus en ogen van rozijnen en oren van wortel, en wat reepjes kokosbrood voor de snorharen.

bron

Er is een geoptimaliseerder versie voor je mobiel (AMP). Open de mobiele versie.

Ook interessant
laarzen
Welke laarzen passen bij jouw vorm benen?