rubriek.nl | contact | adverteren | disclaimer |    

AFVALLEN MET PILLEN

Van welke middeltjes val ik af? Als mensen eenmaal weten dat ik “iets” van voeding en afvallen weet, stellen ze me heel vaak dezelfde vragen.

 

Omdat er in ieder krantje en foldertje dat in de bus gegooid wordt wel een middel staat waarmee je “gegarandeerd” afvalt, luidt één van die vragen: van welke middeltjes val ik af?

 

Hulpmiddeltjes

Helaas voor de vragers stelt mijn antwoord ze vaak teleur, want ik begin altijd over het belang van goede, gebalanceerde voeding en voldoende beweging en zeg dat die middeltjes hooguit als hulpmiddeltje gebruikt kunnen worden en dat er zeker geen wondermiddelen bestaan. De middeltjes zijn te verdelen in enkele categorieën.

 

Maaltijdvervangers

Allereerst zijn er de populaire “maaltijdvervangers” zoals Modifast. Volgens de reclame vervang je je eerste twee maaltijden door de shakes en eet je ’s avonds gewoon. Nou, om te beginnen ga je al in de fout door maar drie keer per dag te eten, het is namelijk veel beter vijf tot zes keer per dag kleinere hoeveelheden te eten zodat je verbranding hard blijft werken, je bloedsuikerspiegel stabiel blijft en je hongergevoel onderdrukt.

 

Verbranding op een laag pitje

guaranaBovendien ga je zo laag in de calorieën zitten dat je verbranding op een heel laag pitje gaat werken, wat erg vervelend is als je weer wat meer gaat eten! Daarnaast snapt natuurlijk iedereen dat je niet eeuwig shakes zult blijven drinken, en wat er gebeurt als je weer gewoon gaat eten beschreef ik al in een eerdere column, je zult snel weer aankomen. Je kunt de shakes hoogstens gebruiken voor die keren dat je gewoon geen tijd hebt echt te eten.

 

Middeltjes om vet niet op te nemen

Dan zijn er middeltjes die er voor zorgen dat het vet gewoon niet goed wordt opgenomen. Dit is een ongezonde tactiek, want ook belangrijke voedingstoffen verlaten zo je lichaam zonder hun goede werk te doen.

 

Guarana-extract en Salix Alba

Omdat ik de illegale en levensgevaarlijke middeltjes als Ionimin (amfitemine-achtige stof) en de zogenaamde Belgische cocktails (met hormonen die invloed hebben op de schildklier) ten stelligste afraad, zijn alleen de vetverbranders die zijn gebaseerd op efedrine/cafeïne/aspirine in de vorm van de kruiden Ma Huang, Guarana-extract en Salix Alba het vermelden waard. Deze combinatie wordt veel gebruikt door krachtsporters en wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de vetverbranding daadwerkelijk op een hoger pitje komt te staan.

 

Niet voor iedereen

Nadeel is dat niet iedereen efedrine en cafeïne goed tolereert en dat het bijvoorbeeld voor mensen met hartklachten wordt afgeraden. Uiteindelijk moet ook u het dus toch weer met mijn saaie advies doen: eet gezonder en beweeg meer!

 

© Harry de Jonge

 

 

 

calorieen verbranden met huishoudelijke klusjes

dieten zijn frustrerend

groenten en fruit met negatieve calorieen

ik wil afvallen

je probleemgebieden aanpakken

hoe verhoog je je metabolisme

hoe verbrand je 100 kcal? 10 manieren 

volg rubriek op facebook volg rubriek op twitter rss feed rubriek
pak je probleemgebieden aan
   

doen: trainen met gewichten

   

bilspieren trainen

   

kan je dik worden van fruit?

   

plaatselijk afvallen

 
   

alle rubrieken

alle onderwerpen fitness

sitemap

nieuwsbrief

prijsvragen

forum

 
 
1.

Lijst met superfoods

2.

Geld besparen

3.

Wat doe je tegen keelpijn?

4.

Hoe kook je een ei?

5.

Trend kapsels

 
 
 

MAKEUP

Eyes Lips Face