rubriek.nl | contact | adverteren | disclaimer |    

luie vrouwLIEVER LUI DAN MOE

Mensen zijn vaak liever lui dan moe. Er zijn zoveel mensen die graag willen afvallen, een beter figuur willen, een betere conditie of wat meer kracht, maar als ze er dan wat voor moeten doen, kiezen ze voor de gemakkelijkste weg, een weg die helaas voor hen niet naar het gewenste doel leidt.

 

 

Onzinnige diëten

De commercie speelt hier handig op in. Ik ken uitstekende boeken over voeding en afvallen waarvan zo’n 3000 exemplaren werden verkocht. Maar als er een meneer Montignac met een onzinnig dieet komt waarbij je zogenaamd bijna alles mag eten, dan verkoopt hij er 30 miljoen! Hij is nu schatrijk, niemand praat er nog over en niemand is er blijvend iets mee opgeschoten.

 

Apparaatjes

“Harry, ik heb zo’n apparaatje van televisie gekocht dat je om je buik moet doen. Het geeft stroomstootjes en je kunt lekker op de bank zitten en je krijgt er prachtige buikspieren van,” kreeg ik al een paar keer te horen. Of “ik hoef niet meer te trainen, ik ga op de sportschool lekker op zo’n trilplaat staan, dat werkt hetzelfde als hard trainen.”

 

Geloven of willen geloven?

Ik vraag me dan altijd af of mensen dit echt geloven of dat ze het alleen maar willen geloven. Als je de Tour de France met een bromfiets aflegt, ben je dan een goede wielrenner? Nee dus. Dat soort tril- of stroomapparaatjes werken natuurlijk nooit zo goed als gewoon hard trainen.

 

Meer kracht is nodig

Als je iets optilt of aanspant, bepalen je hersens hoeveel kracht daarvoor nodig is. Om de diepere spiervezels te trainen moet je meer kracht zetten dan wanneer je alleen de oppervlakkige vezels traint. Je hersens geven hier het signaal voor. Bij zo’n apparaat is daar geen sprake van, de oppervlakkige vezels spannen aan, de diepere niet en het resultaat is bijna nul komma nul. Ik ben een ervaren krachtsporter, als ik mijn buikspieren 40 keer hard aanspan, krijg ik bijna kramp en kan ik niet verder.

 

Vooruitgang boeken

De spieren hebben dan hard gewerkt en zo boek ik vooruitgang. Met zo’n stroom- of trilapparaat spannen ze wel duizend keer aan, Je snapt dat dit nooit even krachtig kan zijn, fysiek is dat gewoon onmogelijk.

 

Wielrennen op de bromfiets

Je bent dus aan het wielrennen met een bromfiets, aan het zwemmen op een luchtbed, je fopt jezelf. Om resultaten te boeken moet je inspanningen verrichten, maar iedereen die even logisch nadenkt snapt dat zelf ook wel.

 

© Harry de Jonge

 

maakt fruit je dik?

meer calorieen verbranden

kan je plaatselijk afvallen?

shop je slank

tips om af te vallen zonder dieet

veel sporten en niet afvallen

zes keer eten per dag om af te vallen 

volg rubriek op facebook volg rubriek op twitter rss feed rubriek
pak je probleemgebieden aan
   

doen: trainen met gewichten

   

bilspieren trainen

   

kan je dik worden van fruit?

   

plaatselijk afvallen

 
   

alle rubrieken

alle onderwerpen fitness

sitemap

nieuwsbrief

prijsvragen

forum

 
 
1.

Lijst met superfoods

2.

Geld besparen

3.

Wat doe je tegen keelpijn?

4.

Hoe kook je een ei?

5.

Trend kapsels

 
 
 

MAKEUP

Eyes Lips Face