rubriek.nl | contact | adverteren | disclaimer |    

afvallen door meer te bewegenAFVALLEN DOOR BEWEGEN

In allerlei richtlijnen voor een gezonde levensstijl wordt aangeraden om een half uur per dag te bewegen. Een half uur bewegen is ook prima om de algemene gezondheid op peil te houden, maar onvoldoende voor als je wilt afvallen of op gewicht wilt blijven.

 

Afvallen door bewegen

Als je beweegt met als doel om af te vallen dan is een half uur trainen per dag niet genoeg. Dat heeft een onderzoek uitgewezen, uitgevoerd door de Universiteit van Pittsburgh. De resultaten gaven aan dat 55 minuten bewegen per dag, 5 dagen in de week, minimaal nodig is om 10% van je gewicht af te vallen en dat zo te houden.

 

Combinatie caloriën en bewegen

Om af te vallen geeft de combinatie van minder eten en voldoende bewegen de grootste kans op succes. Toch blijkt het voor de meeste mensen moeilijk om na het afvallen op een goed gewicht te blijven, en is de kans dat ze opnieuw aankomen groot. De laatste onderzoeken wijzen uit dat het belang van meer bewegen daarin veel belangrijker is dan altijd werd gedacht.

Onderzoek

De universiteit onderzocht een groep van vrouwen met overgewicht over een periode van vier jaar. Ze mochten allemaal niet meer dan 1200 tot 1500 caloriën per dag gebruiken. De vrouwen werden ingedeeld in vier categorieën van bewegen die verschilden wat betreft de duur en de intensiteit.

 

Na zes maanden hadden de vrouwen in alle vier de groepen 10% van hun gewicht verloren. Alleen de vrouwen die dit ook in stand konden houden, waren vrouwen die gemiddeld 275 minuten per week aan lichaamsbeweging deden.

 

Matige inspanning

Matige inspanning is voldoende. Matige inspanning is alles waar je sneller door gaat ademen, maar nog gewoon kunt blijven praten. Dat kan dus een stevige wandeling zijn of flink werken in de tuin.

 

 

 

4 kilo afvallen in twee weken

afvallen en bewegen

ben ik te zwaar volgens mijn bmi

bereken je bmr

dieten zijn frustrerend

groenten en fruit met negatieve calorieen 

volg rubriek op facebook volg rubriek op twitter rss feed rubriek
pak je probleemgebieden aan
   

doen: trainen met gewichten

   

bilspieren trainen

   

kan je dik worden van fruit?

   

plaatselijk afvallen

 
   

alle rubrieken

alle onderwerpen fitness

sitemap

nieuwsbrief

prijsvragen

forum

 
 
1.

Lijst met superfoods

2.

Geld besparen

3.

Wat doe je tegen keelpijn?

4.

Hoe kook je een ei?

5.

Trend kapsels

 
 
 

MAKEUP

Eyes Lips Face