Zo kies je een geslaagd kerstpakket voor je bedrijf

Bij veel bedrijven is het een goede gewoonte om kerstpakketten uit te delen aan de werknemers aan het einde van het jaar. Waarom? Omdat het traditie is, omdat het fiscaal voordelig is voor het bedrijf, omdat het een teken van waardering is voor de werknemers en gewoon omdat het leuk is om mensen iets te geven. Maar hoe kies je een pakket zodat het bij iedereen in goede smaak valt?

Iedereen blij?

Het is natuurlijk geen makkelijke opgave om iedereen hetzelfde te geven en waarmee iedereen tevreden is. Iedereen heeft zo zijn eigen smaak en daarnaast hebben mensen ook nog voorkeuren en (geloofs)overtuigingen en daar passen niet alle kado’s bij. Als het gaat om kerstpakketten met eetbare inhoud, dan kan het bijvoorbeeld lastig zijn om milieubewuste mensen tevreden te stellen. Ook pakketten met alcoholische dranken kunnen bij sommige mensen niet in de smaak vallen. Of er zijn mensen die alleen gezonde producten willen zonder suiker/gluten en/of zuivel producten.

Als alternatief op foodpaketten zijn er natuurlijk ook non-food kado’s met siervoorwerpen of verzorgingsproducten. Maar juist dat soort kado’s zijn vaak weer aan persoonlijke smaak gebonden. Want pakketten met een kunstvoorwerp dat je niet mooi vindt of met producten die niet lekker ruiken, zijn ook een misser.

Zoveel mensen, zoveel smaken. Als bedrijf is het onbegonnen werk om met al die verschillende voorkeuren rekening te houden.

Zelf laten kiezen

Niks zo jammer dan om een pakket te krijgen vol spullen waar je niks om geeft. Om dit te voorkomen, is er ook nog een andere mogelijkheid. Laat mensen gewoon zelf kiezen wat ze willen. Dat kan bijvoorbeeld bij kerstpakkettenplaza.nl. Je kiest een prijscategorie en daarbinnen kan iedere werknemer zijn eigen keuze maken. Een pakket op maat dus, helemaal naar je eigen voorkeur.

Zelf laten kiezen lijkt dus ideaal. Het kan daarbij om pakketten met (eetbare) spullen gaan, maar bijvoorbeeld ook om belevenissen. Laat iedereen bon uitkiezen voor een uitje naar een dierentuin of pretpark, lunch, diner of overnachting ergens kiezen. Net wat ze zelf leuk vinden.

Kerstpakketten en goede doelen

Naast het milieu en persoonlijk voorkeuren zijn ook goede doelen iets om rekening mee te houden. Veel bedrijven die kerstpakketten verzorgen, hebben tegenwoordig ook de mogelijkheid om naast een kado ook een goed doel te steunen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *